Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Reddet overopphetet valp ut av bil

Skal ha hatt en kroppstemperatur på 44 grader.

Politiet i Trøndelag opplyser at de mandag reddet ut en overopphetet hund som satt inne i en tett bil.

Hunden skal ha blitt observert av en vekter på kjøpesenteret City Syd.

- Da politiet kom fram og skulle knuse ruta, fant de heldigvis ut at døra var åpen. Hunden er hentet ut, den var fryktelig våt og har hatt det varmt, sier operasjonsleder i Trøndelag, Bjørnar Gaasvik, til Dagbladet.

Hunden, en vorster-valp, ble tatt med til veterinæren, der det ble målt en kroppstemperatur på 44 grader, sier operasjonslederen. Vanligvis skal en kroppstemperatur hos en voksen hund ligge på mellom 37,5 til 39 grader.

- Det var litt usikkert hvordan det lå an med valpen en periode, men temperaturen er på vei ned, sier Gaasvik.

- Fryktelig varmt

Også i Trondheim er det spådd varmt mandag og tirsdag, med en topp ventet i løpet av de neste dagene.

- Folk må tenke på dette når de parkerer bilen. Det blir fryktelig varmt i kjøretøy når de står i sola, sier Gaasvik.

Dagbladet har tidligere skrevet om farene ved å etterlate dyra i bilen på en varm sommerdag.

Hvert år dukker det opp debatter og krangler mellom bileiere og tilfeldig forbipasserende. Er det greit å knuse vinduet om du ser en varm hund som er innestengt? Nei, sa politiet da.

- Ring til politiet, og la de ta en avgjørelse og vurdering på det. Det er ikke en avgjørelse en tilfeldig forbipasserende burde gjøre på egen hånd. Om vi mener situasjonen er alvorlig, vil vi rykke ut til den aktuelle bilen selv, og om vi ikke har kapasitet sender vi brannvesenet eller finner en annen løsning, sa operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Vidar Pedersen.

Ikke bryt deg inn

Han mener situasjonen som oftest løser seg med en telefon til den som eier bilen. Mattilsynet opplyser også at det er enkle måter du kan finne kontaktinformasjonen til eieren på selv.

«Dersom du ser en hund som sitter innesperret i varm bil, må du forsøke å lokalisere bilens eier. Dette kan du gjøre via SMS til Statens vegvesen. Tast inn REGNR (mellomrom) og registreringsnummer, og send meldingen til 2282 (eksempel REGNR AJ29347).», skriver de på sine nettsider.

Den eneste gangen det er greit å bryte seg inn i en bil, er om du ikke oppnår kontakt med verken politiet, mattilsynet, eller eier av bilen. Om du ser at hunden lider, kan du ta deg inn i bilen for å hjelpe dyret, men du må være innstilt på å forklare deg om innbruddet for politiet etterpå, opplyser de på sine sider.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling