Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Reddet seg ut i siste sekund

Sjåføren av lastebilen som hadde veltet ned på togskinnene, reddet seg ut sekunder før toget smalt inn i sementbilen hans. 15 personer er kjørt til sykehus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lastebilen kom klokka 15 i dag for langt ut i en venstresving og fulgte autovernet noen meter før bilen tippet over og falt 4-5 meter ned på jernbaneskinnene. Det hadde falt mye snø i området, og det var glatt.

Sjåføren ble ikke skadd i fallet, men slet med å komme seg ut av vraket.

- Noen få sekunder før toget smalt inn i bilen, klarte han å sparke i stykker frontruta og krabbe ut, sier lensmannsfullmektig ved Fet og Rælingen lensmannskontor, Christian Christiansen, til Dagbladet.no.

Rett etter at sjåføren i begynnelsen av 30-årene hadde kommet seg ut av lastebilen, hørte han noen rope:

- Nå kommer toget!

Toget traff lastebilen med voldsom kraft og den ble dyttet 20-30 meter før det sporet av og kjørte opp i en voll.

50 passasjerer

- Utløpet av ulykken var meget heldig, sier Christiansen.

15 personer ble kjørt til lege og sykehus, men ingen skal være alvorlig skadd. Ifølge Christiansen dreier det seg om noen mulige brudd, slagskader og sjokk. Sjåføren av lastebilen ble ikke skadd, men er kjørt til lege for sjekk.

- Det var ingen panikkstemning blant de rundt 50 passasjerene på toget. Stemningen var spent og noen gråt, forteller en av passasjerene til Dagbladet.

Redningsarbeidet på stedet er nå avsluttet og politiet har startet etterforskningen av ulykken. Ryddearbeidet på stedet er imidlertid vanskelig og politiet tror ikke jernbanen vil bli åpnet før i morgen ettermiddag.

Det var på veien mellom Fetsund og Sørumsand lastebilen kjørte av og falt ned på togskinnene. Passasjerer på Kongsvingerbanen som skal videre fra Lillestrøm blir fraktet med buss inntil skinnegangen er ryddet igjen.

SMADRET: Sjåføren av sementbilen kom seg så vidt ut, før toget smalt inn i lastebilen.
Hele Norges coronakart