Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Reddet seks fra å drukne

LONDON (Dagbladet): Mannskapet på den norske fiskebåten Aarsheim senior hylles som helter i Storbritannia etter at de trosset storm og kjempebølger og fikk reddet mannskapet på seks fra den havarerte skotske tråleren Audacious 2.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Inspektør John Griffith ved redningstjenesten i Clyde takker nordmennene om bord i Aarsheim senior, og gir dem ros for å ha gitt alt for å redde seks andre menneskers liv.

- Mannskapet om bord på Aarsheim senior har vist fremragende egenskaper til sjøs. De har trosset bølger høye som fjell og virkelig hasardiøse forhold for å redde seks andre menneskers liv. Vi er virkelig kjempeglade for at de seks nå er reddet og på vei til en trygg havn, sier John Griffith.

Fryktelig vær

Begge de to fiskebåtene var i Nord-Atlanteren, vest for Skottland, da været slo over dem lørdag. Natt til søndag fikk den skotske båten en lekkasje inn til maskinrommet, og mistet etter hvert all strøm.

Den drev håpløst rundt i de enorme bølgene, men fikk etter hvert hjelp av en irsk tråler. Irene fikk imidlertid ikke festet vaieren, og måtte gi opp forsøket på å rette båten.

Da irene hadde gitt opp, kom Aarsheim senior til, og etter en fenomenal jobb fikk nordmennene vaieren festet til havaristen, og ferden mot trygg havn kunne starte.

Nye problemer

Men søndag kveld oppsto nye problemer. Da ble bølgene enda høyere, og den skotske båten begynte å ta inn vann. Etter hvert kommanderte kapteinen mannskapet i redningsflåtene, og de forlot skipet i all hast.

Heldigvis oppdaget kapteinen om bord på den norske båten hva som skjedde og fikk løsnet vaieren. Den norske båten trosset uværet, snudde og fikk plukket opp de havarerte skottene.

Nå er Aarsheim senior på vei til land med havaristene, og de er ventet til land om et par dager.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!