Reddet søstre fra ruinene

ESCHEDE (Dagbladet): Kurt Huska var i hagen da togkatastrofen inntraff. Han stormet til og fikk se to småjenter i en av de knuste vognene. Da startet kampen på liv og død.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- De to jentene kan ikke ha vært eldre enn sju- åtte år. Trolig var de søsken. De var i sjokk, forteller Kurt Huska til Dagbladet.

Huska jobbet i hagen da Intercity-toget fra München til Hamburg skulle passere Eschede stasjon i Niedersachsen onsdag formiddag.
- Plutselig hørte jeg et kjempesmell - etterfulgt av flere dunk, dunk, dunk. Det var som å høre et maskingevær. Og så ble det helt stille, uvirkelig stille. Da forsto jeg at noe måtte ha skjedd.

Grusomt syn

Huska løp de vel hundre meterne til jernbanelinja. Der ble han møtt av et grusomt syn.

- Flere av vognene var klemt sammen. Det var vrakdeler over alt. Betongbrua som går over linja hadde falt ned og knust to vogner, forteller han.

Med ett fikk han se de to småjentene i en av vognene.

- Jeg knuste vinduet og fikk dem ut. Deretter fulgte jeg dem til helsepersonell som var kommet til stedet. Begge var skadd, men ikke verre enn at de kunne gå selv, sier han lavmælt.
Huska bega seg deretter tilbake til ulykkesområdet. Der hadde stadig flere redningsmannskaper og naboer kommet til. Alle forsøkte å hjelpe skadde ut av de forvridde vognene.

- En kvinne hadde tydeligvis brukket armen, men jeg fikk hjulpet henne ut. En ung mann satt fastklemt, og var hardt skadd. Vi fikk også ham ut, men jeg vet ikke hvordan det er gått etterpå, sier Huska.

Han var så hektisk opptatt at han ikke la merke til alle de døde i kampen for å redde liv.

Mange av dem som ble drept befant seg inne i vognene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer