Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Reddet to i seilbåt i Boknafjorden

To personer kjempet for ikke å drukne. Nå har redningsmannskaper kontroll på situasjonen.

BOKNAFJORDEN: Boknafjorden ligger mellom Stavanger og Haugesund. Foto: Google Maps
BOKNAFJORDEN: Boknafjorden ligger mellom Stavanger og Haugesund. Foto: Google Maps Vis mer

En seilbåt med to personer om bord fikk store problemer i Boknafjorden i Rogaland søndag kveld. Seilbåten befant seg like vest for Mortavika.

Kort tid etter at politiet meldte om hendelsen, sa operasjonsleder Helene Strand til Dagbladet at de to personene, menn i 40-50-årsalderen, kjempet for ikke å drukne.

Omtrent klokka 22.15 er personene tatt over i en brannbåt og skal kjøres til land.

- Personene framstår som uskadd, men de er selvfølgelig preget. De har vært ganske redde, sier Strand til Dagbladet klokka 21.30.

Politiet visste da ikke hva som hadde skjedd. Kort tid seinere skriver de at båten trolig har gått på et skjær, men at dette ikke ble oppdaget før den begynte å ta inn vann.

Båten er berget og skal repareres.

Hovedredningssentralen bekrefter overfor Dagbladet at de bisto på oppdraget.

- Vi dro ut og fant dem, og fikk ambulansebåter til stedet. Det var ikke så alvorlig som først antatt, men båten tok inn vann, sier Ola Vaage, redningsleder ved HRS Sør-Norge til Dagbladet.

Regionsleder for ferjeselskapet Fjord1 bekrefter overfor Dagbladet at de også bisto i en redningsaksjon.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling