Reddet tråler-mannskap

19 mennesker ble i dag tidlig reddet med helikopter fra en fransk tråler som var i drift i kraftig storm utenfor Skottland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tråleren «Le Parrain» sendte ut nødsignal ved 19.30-tida fredag kveld, men mistet senere radioforbindelsen. Den mistet strømmen vest for Hebridene, rundt 400 kilometer nordvest for fastlandet. En talsmann for kystvakten sier bølgene i området var over 10 meter høye og vindstyrken 110 kilometer i timen.

Et militærfly har holdt oppsyn med båten i løpet av natten og lørdag morgen ble et helikopter sendt ut for å redde mannskapet. En talsmann for kystvakten sa på forhånd at redningsoperasjonen ville bli svært risikabel og komplisert.

Også sør for de britiske øyer måtte et mannskap reddes med helikopter fra en båt. De 16 ble plukket opp fra det russiske lasteskipet «Kodima» utenfor Cornwall, etter at skipet fikk store problemer i uværet. 6.000-tonneren, som fraktet trelast, hadde en slagside på 45 grader. To slepebåter er sendt ut for å forsøke å hindre at den synker.

I Brighton lette redningsmannskaper etter en mann som ble feid med av vinden fra den velkjente piren i den sørengelske havnebyen, men det var lite håp om å finne ham i live.

De britiske øyer og Irland har vært rammet av kraftig uvær hele uka. Ni mennesker har mistet livet i stormene, som er det verste på mange år. Skottland, Nord-England og Irland er verst rammet.

(NTB)