Reddet ukjent mann fra drukning

Hiphop-gjester på oslokaia hørte plasket. Fortsatt bevisstløs.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det var personer ved et hiphop-arrangement i Bjørvika som sørget for at politiet ble varslet klokka 22.25 i går kveld. En mann hadde falt i vannet fra kaia bak teater- og hotellbåten M/S Innvik som ligger bortenfor den nye operaen.

Tre personer hoppet uti for å redde ham, og fikk hjelp av havnepolitiet til å få mannen opp på land. Han ligger nå tilkoblet respirator på Ullevål universitetssykehus, og politiet kjenner ikke identiteten hans.

- Han ligger til behandling, og på sykehuset vil de forsøkte å vekke ham i morgen, sier vaktleder Ellen Svae ved Krimvakta til oslopolitiet.

Tilstanden hans betegnes fortsatt som kritisk. Mannen lå trolig i vannet i rundt fem minutter, og det ble gjort forsøk på gjenoppliving med politi, ambulanse og brannvesen på stedet.

- Dette er et stort problem for oss. Kaia er et tilholdssted for narkomane, og dette er fjerde gangen i sommer vi må redde en av dem fra å drukne, sier Anne Beate Hovind som er med å drive Innvik.

Hennes 18-årige datter deltok på gjenopplivingen i går, og Hovind har selv vært med å redde dopede mennesker fra drukningsdøden.

- De sitter i en bratt bakke, og ramler utfor når de har satt skuddet sitt. Vi redder dem, men det er en stor belastning for oss, sier Hovind til Dagbladet.no.