Reddet ut av brennende bygning

89 mennesker skal være reddet ut av bygning i Mumbai i India. De var innesperret i høyhuset da det tok full fyr mandag.

var FANGET: Et høyhus som står i brann i Mumbai i India. Bygningen huser blant annet kontorene til et statseid teleselskap. Video: NTB Scanpix Vis mer

Et høyhus i Mumbai i India sto i full brann mandag, noe som førte til at flere titall mennesker ble innesperret. Nå melder blant annet ABC News og flere indiske medier at alle skal være reddet ut.

Ifølge ABC News skal det være 89 mennesker som er reddet ut, mens andre indiske medier melder om 84 personer. Det er ikke meldt om noen alvorlige skader.

Bygningen huser blant annet kontorene til et statseid teleselskap. Det ble tidligere kjent at flere titall mennesker var fanget i bygningen.

REDDET: 50 mennesker skal være reddet ut av det brennende høyhuset i Mumbai i India. Foto: AP Photo/Rafiq Maqbool
REDDET: 50 mennesker skal være reddet ut av det brennende høyhuset i Mumbai i India. Foto: AP Photo/Rafiq Maqbool Vis mer

16 brannbiler og 200 brannfolk deltok i arbeidet med å slukke brannen og evakuere folk som ikke hadde greid å komme seg ut.

Den ni etasjer høye bygningen ligger i Bandra-området i Mumbai.

Knuste vinduer

Indisk fjernsyn har vist bilder av mennesker som knuser vinduer og som vinker til brannfolkene for å bli evakuert.

- Brannen har rammet andre, tredje og fjerde etasje. Vi har så langt reddet 50 mennesker, sa en ansatt i brannvesenet.

- Vi har ikke det nøyaktige antallet, men brannen har tvunget mange mennesker til å søke tilflukt på terrassen. De bør også bringes i sikkerhet snart, sier han.

Det er foreløpig ikke meldt om skadde eller omkomne.

Flere branner i India

VENTER: Mennesker venter på å bli reddet ut av den brennende bygningen i Mumbai i India. Foto: AP Photo/Rafiq Maqbool
VENTER: Mennesker venter på å bli reddet ut av den brennende bygningen i Mumbai i India. Foto: AP Photo/Rafiq Maqbool Vis mer

Brann i India er vanlig. Tidligere i juli mistet minst 17 tenåringer livet da en stor brann brøt ut under en undervisningstime i Gujarat vest i India. Flere elever skal ha hoppet ut av bygningen.

I 2016 omkom over 100 mennesker i en tempelbrann i India. Fyrverkeri forårsaket trolig den dødelige brannen i et hindutempel i Kerala sør i India i natt. Nærmere 300 mennesker ble skadd i den voldsomme brannen.

- Det skjedde etter at 75 prosent av fyrverkeriet var skutt opp. Det var egentlig heldig, for ellers kunne tapstallene blitt mye, mye høyere, sa en som var til stede.