Reddet ut av dødsfella etter sju timer

Her blir en person av et mannskap på 30 reddet etter å ha vært innestengt i dødsfella. 18 personer fryktes omkommet etter at lasteskipet «Rocknes» havarerte i Vatlestraumen i Hordaland ved 16.30-tida i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Klokka 23.07 i går kveld ble tre personer reddet ut etter at redningsmannskapet hadde brukt vinkelsliper for å lage hull i skroget på det havarerte lasteskipet.

I natt fortsatte kampen for å finne flere overlevende.

Ved 02-tiden var 12 personer berget: åtte filippinere, tre nederlendere og den norske losen. 18 personer fryktes omkommet etter et av de verste skipshavariene i Norge.

- Vi vet ikke om det er flere overlevende inne i skroget, men vi håper i det lengste, sa informasjonsleder Trygve Hillestad ved Bergen politidistrikt til Dagbladet i natt.

Dunket

Diesellukta spredde seg over hele området. Mesteparten av oljen lekket ut. Lyskasterne fra supply- og fiskebåtene mot skroget til lasteskipet «Rocknes» lyste opp Vatlestraumen i Hordaland. Redningsmannskapene dunket i natt med skiftnøkler og annet verktøy for å komme i kontakt med eventuelle overlevende.

De tre filippinerne som ble reddet ut seint i går kveld var svært nedkjølte, men ved bevissthet, da de ble sendt til Haukeland universitetssykehus. Sykehuset opplyser at to har mindre bruddskader, mens den tredje ikke har noen fysiske skader. De tre ble funnet i skipets maskinrom.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer