Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Reddet ut i siste liten

Men 13 døde og 3 savnet i rekordstor flom i USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Et massivt uvær har rammet store områder i de sentrale delene av øst-USA.

Flere steder opplever rekordstore flommer, og til sammen 11 personer er bekreftet døde som følge av flommen, mens 4 personer er savnet, melder nyhetsbyrået AP.

I Missouri døde Mark G. Speir (19) etter at han ble funnet omtrent 3 kilometer fra der han ble dratt med vannmassene, ifølge nyhetsbyrået.

- Han føk ned elva mens han skrek og hylte, sier leder for redningsarbeid i området, Mike Row.

Kraftig regn

5 av dødsfallene har kommet i Missouri.

Det har regnet kraftig i hele området. Flere av stedene har det skapt store oversvømmelser, fordi jorda allerede var mettet med vann, skriver AP.

Folk i lavtliggende områder har jobbet med å legge ut sandsekker før de har forlatt hjemmene sine. I den lille byen Piedmont, som har omtrent 2000 innbyggere, måtte over 300 hus evakueres. Mange av innbyggerne måtte reddes ut med båt.

image: Reddet ut i siste liten

Krystal Nichols klamret seg fast til katten sin da hun ble reddet. Hun er gravid i sjuende måned, og var en av mange innbyggere i byen som måtte evakueres da elva McKenzie Creek gikk over sine bredder.

I Henderson ble Katie Rheinhardt, Amy Thomas, Andrew Rheinhardt og deres to måneder gamle datter Reed reddet av Scott Trodglen og Amanda Coghill, ifølge AP.

Store problemer for reisende

The National Weather Service har utstedt flomvarsler fra Texas til Pennsylvania. Det ser nå ut til at regnet har stoppet i Missouri, men værsystemet er på vei nordøstover, og fører til regn i Ohia og snø i New England.

Regnet har skapt store problemer for flytrafikken i de rammede områdene. Mer enn 500 avganger ble kansellert fra flyplassen Fort Worth i Dallas onsdag, ifølge CBS.

Det var heller ikke trygt å reise med toget. Mye vann under skinnene er den sannsynlige årsaken til at et tog sporet av nær Vienna i Illinois. To av togpersonellet ble skadet.

- Uforsiktige bilister

Samferdselsdepartementet rapporterte om at statlige veier er blokkert i 16 regioner. I Ohio jobber redningsarbeidere på spreng med å hjelpe mennesker ut av biler som er tatt av flommen. Ifølge en talsmann er det et stort problem at folk ikke har skjønt alvoret i advarslene langs veien.

- Når det står «veien er steng på grunn av høy vannmengde», da er det nettopp det det betyr, sier han.

Guvernør Matt Blunt har uttalt at han ønsker en erklæring om nasjonal katastrofe for 70 av Missouris 114 regioner, og byen St. Louis.

REDDET SEG SELV OG KATTEN: Krystal Nichols.
OVERVANN: Ingen kommer inn her, selv om de vil, i den lille byen Springfield.
EVAKUERING: I Piedmont måtte Barry Matthews og Terry Richardson evakuere en rekke familier med båt.
I SISTE LITEN: Denne familien ble reddet fra vannmassene i Piedmont.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media