Reddet venninne (10) fra maskert mann

- Han skulle ikke få røre henne. Hun er mindre enn meg, sier jente (13).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): De to venninnene på 13 og 10 år skulle opp i ei hytte i et skogsområde på Hånes i Kristiansand for å se etter en død katt.

Der - i firetida på ettermiddagen - ble de plutselig overfalt av en mann iført svarte militærsko, svart pologenser og finlandshette. Jenta på 13 ble dagens helt da hun reddet venninna fra å bli overfalt, skriver Fædrelandsvennen.

- Vi fant ingen katt ved hytta, og skulle til å sette oss ned da venninna min ble overfalt bakfra og sparket i leggen to ganger, forteller 13-åringen til Dagbladet.no.

- Skulle ikke få røre henne

I basketaket som oppstod klarte hun å slå den maskerte overfallsmannen i magen før han stakk avgårde i skogen. Jenta på 13, som ønsker å være anonym av frykt for mannen, sier at hun var fast bestemt på at ingen skulle få skade venninna hennes.

- Først og fremst tenkte jeg at de ikke skulle få røre henne. Hun er mindre enn meg, sier jenta.

Da de to forskremte jentene trodde at dramaet var over, bestemte den 13 år gamle jenta seg for å løpe hjem etter hjelp. Venninna hennes som var blitt sparket i leggen og blødde, var redd og ville sitte nede ved veien og vente.

- Akkurat da jeg var kommet halveis opp i bakken, ble venninnen min overfalt på nytt. Han tok kvelertak på henne og dro henne oppover bakken. Da løp jeg tilbake og slo han to ganger i armen og ropte «Slipp henne, din dust!», forteller jenta.

SPARKET OG TOK KVELERTAK: To ganger ble den ti år gamle jenta angrepet av den maskerte mannen. Han både sparket og tok kvelertak. Foto: Kristin Ellefsen/Fædrelandsvennen
SPARKET OG TOK KVELERTAK: To ganger ble den ti år gamle jenta angrepet av den maskerte mannen. Han både sparket og tok kvelertak. Foto: Kristin Ellefsen/Fædrelandsvennen Vis mer

Sett i området før

Da forsvant mannen for godt. 13-åringen beskriver mannen som kraftig, rundt 170 centimeter høy og kanskje i 40 årsalderen. Hun forteller også at han ikke sa noe i løpet av de to overfallsepisodene, men at han pustet veldig tungt.

Den maskerte mannen er også tidligere observert i området.

- Vi kaller ham «Abdul B». Mange sier han er utlending, men han hadde hvit hud på hendene. Han har ikke gjort oss noe før, men har kastet ølflasker og sånn, sier jenta.

Da de to jentene kom hjem fikk moren til 10-åringen som ble overfalt varslet politiet. Da tok det en time før de klarte å rykke ut. Det reagerer både jentene og foreldrene sterkt på.

-Fortoner seg ikke som overfallssak

Politiet forsøkte i går ettermiddag å lokalisere mannen uten å lykkes.

10-åringens mor sier hun vil anmelde hendelsen til politiet i dag.

Reddet venninne (10) fra maskert mann

Politiet sier de setter alt inn på å finne ham - uten å nødvendigvis se på gårsdagens episode som en overfallssak.

- Vi prøver nå å finne ut hvem dette er. Dette kan være alt fra noe veldig ubetydelig til noe veldig alvorlig. Dette fortoner seg ikke som en overfallssak, men mer som en original som har oppholdt seg i en hytte i skogen, sier operasjonsleder Bård Austbø til Dagbladet.no.

VIL POLITIANMELDE: Moren til 10-åringen som ble overfalt vil politianmelde hendelsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer