Reddet verden ved å kjøre i hjel lille Adolf Hitler i omstridt reklamesnutt

Mercedes er rasende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERLIN (Dagbladet): Mercedes' nye bremsesystem gjenkjenner - i følge reklamen - «farer før de oppstår». I en filmsnutt som studenter ved Filmakademiet i delstaten Baden-Württemberg nylig la ut på nettet, kommer en Mercedes kjørende gjennom en gammelmodig landsby. Sikkerhetssystemet oppdager de tre barna i veien, og sørger for at bilen stopper før det går galt.

Adolf i trafikken I neste landsby er det lille Adolf som leker midt i gata når Mercedesen kommer trillende. Den dundrer rett inn i ham, og både bildet av den seinere nazidiktatoren som flakker vekk i bakgrunnen og morens fortvilte Adolf-rop gir klar beskjed om at denne ulykka ikke hadde noen lykkelig ende. Bilen kjører videre, og siste scene viser et skilt med navnet på Hitlers østerrikske fødeby: Braunau am Inn.

Bidraget var allerede nominert til førstepris i en konkurranse for unge reklamefilmmakere, da studentene fikk klar beskjed fra bilprodusentens advokater om å utstyre den «falske» reklamen med tydelig påskrift om at den ikke stammer fra Mercedes. De så nemlig ingen humor i en bil som oppdager potensielle massemordere - og kjører dem i hjel - for å redde verden fra større ulykker.

Hitler var fan Interessen for filmen eksploderte nærmest, da den etter kort tid dukket opp igjen - men nå med advarsel om at den ikke er autorisert.

Det kan tenkes at hårsårheten fra den sørtyske bilprodusenten skyldes at Adolf Hitler var ihuga Mercedes-fan og den beste reklamen firmaet kunne drømt om - så lenge det varte.