Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Reddet

Helt tilfeldig var venninna på besøk hos Anni og Henrik Rueløkke. Det reddet dem sannsynligvis fra branndøden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER/HAUGESUND (Dagbladet): Like før 02.40 natt til onsdag våknet den danske gjesten brått fra søvnen. Rommet var fylt av røyk.

- Det var hun som reddet oss. Vi måtte bare komme oss ut i all hast, uten å ta med noen ting. Fem- ti minutter seinere var alt et flammeinferno, forteller Henrik Rueløkke.

Henrik og Anni mistet alt de eide da den gamle fabrikken til Hillesland Glass på Vormedal i Karmøy gikk opp i flammer natt til i går. De hadde både sitt hjem og sin arbeidsplass i fabrikkbygningen, og selv bilen gikk med i flammehavet.

Men livene fikk de heldigvis beholde.

- Dette kunne ha gått skikkelig galt. Brannen hadde en eksplosjonsartet utvikling da den først startet, sier politiførstebetjent Lars Ivar Grunnaleite. Han kunne i går ikke si noe om brannårsaken.

Ordreboka borte

Det danske paret startet cateringselskapet Dansk smørbrøddelikatesse på Karmøy i august 2001. Lokalene var nyrenoverte og butikken gikk bra. Nå må de starte helt forfra igjen.

- Noen har til og med bestilling inne til deres barns konfirmasjon. Men ordreboka er vekk, så vi har ikke engang mulighet til å kontakte kundene for å fortelle at vi ikke kan levere. Jeg håper de leser avisene og kontakter oss, sier en fortvilet Henrik Rueløkke.

Eksplosjon

Hele 45 personer hadde sin arbeidsplass i fabrikken, deriblant mange kunstnere og kunsthåndverkere. Bygningen ble totalt utbrent, og under slokkingen eksploderte flere gassflasker der inne.

Rundt 30 personer ble evakuert på grunn av røykutvikling og eksplosjonsfare. Ifølge brannvesenet var tre omkringliggende boliger i faresonen, men mannskapene klarte å forhindre at ilden spredte seg.

HADDE ENGLEVAKT: Henrik og Anni Rueløkke mistet hjem, eiendeler, arbeidsplass og bil i brannen. Hadde de ikke blitt vekket, kunne paret også ha mistet sine liv.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling