Reder dømt for skattesvik

Industrieieren og skipsrederen Jens Ulltveit-Moe er dømt til å betale en bot på 250.000 kroner for skattesvik. I tillegg må han betale saksomkostninger på 15.000 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I forbindelse med salg av aksjer i livbåtprodusenten Harding Safety i 1992, oppga Ulltveit-Moe 8,7 millioner kroner for lite i skattepliktig inntekt. Dermed betalte han 2,4 millioner kroner for lite i skatt.

Skipsrederens feil var at han førte opp feil tidspunkt for kjøpet av aksjene, som senere ble solgt til et eget selskap. Ulltveit-Moe oppga 1986 som kjøpsår, mens det riktige var 1989. Denne forskjellen på tre år var helt avgjørende for skatteplikten på grunn av overgangen til ny skattelov i 1992.

Dommen, som falt i Oslo byrett i dag, er langt på vei i tråd med påstanden fra aktor, statsadvokat Petter Nordeng fra Økokrim, som hadde lagt ned påstand om 6 måneders betinget fengsel.

I 1995 spanderte kongevennen Ulltveit-Moe konkurransebåten Fram XII på kong Harald.

Jens Ulltveit-Moe er en av landets fremste næringslivsledere. Selskapene hans sysselsetter rundt 3.500 arbeidstakere og har en årlig omsetning på om lag 5,5 milliarder kroner.