Reder vil ha 60 mill. for landstedet på Sørlandet

Klaveness-familien forsøker å selge landstedet ved Brekkestø. Holmen med hus kan sette ny prisrekord.

EGEN HOLME: Klavness-familien forsøker å selge Gaupholmen ved Brekkestø. Foto: Anders Martinsen
EGEN HOLME: Klavness-familien forsøker å selge Gaupholmen ved Brekkestø. Foto: Anders MartinsenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Skipsreder Erik Klaveness og familien har eid Gaupholmen rett utenfor Brekkestø ved Lillesand i 50 år. Nå forsøker de å selge for 60 millioner kroner, skriver Finansavisen.

Eiendommen omfatter to selvstendige sommerboliger, gjesteanneks, stort båthus med slipp, to utkikkshus, tennisbane, utendørs saltvanns svømmebasseng og flere bryggeanlegg, deriblant en dypvannsbrygge hvor båter på 50-60 fot kan legge til.

Vil doble prisrekord Alt dette på 70 mål egen holme. I tillegg følger en liten holme ved siden av - "Sjørøverøya".

Prisantydningen er satt til 60 millioner kroner. Legger noen den summen på bordet, vil det nesten doble gjeldende prisrekord i den norske skjærgården.

- Jeg har sett mye fint i Blindleia, men dette tar kaka. Sørlandets beste fritidseiendom. Når du kommer dit, kommer du til noe unikt. Dette er ikke noe spahotell, men snarere den gamle, gode sørlandsstilen. Det er store og gode rom, og en veldig fin atmosfære, skryter Nils Nordvik overfor Finansavisen.

Godt i ly for solgangsbris Megleren trekker også frem utearealene, som omfatter hage, gangstier, små broer og sittegrupper overalt på holmen.Videre omtaler Nordvik den idylliske lille badebukten på siden, med en "fin, naturlig sandstrand.

For den som måtte bekymre seg for den friske solgangsbrisen, særlig på fine sommerdager, ligger hovedhuset og bryggen foran huset godt i ly for vinden.
  - Meget frodig uteområde Bak hovedhuset, i en beskyttet kløften opp til gjestehuset, kan en glede seg over utearealer med plen, prydbusker, rosebusker, blomsterbed og beplantninger. Området beskrives som "godt skjermet og er meget frodig".

- Alle kommer til et punkt i livet der man ønsker å gå videre og la andre ta over. Slik er det her, sier Nordvik når Finansavisen spør hvorfor man vil selge noe slikt.

INDRE HAVN: Gaupholmen med utsikt mot Brekkestø. Foto: Anders Martinsen
INDRE HAVN: Gaupholmen med utsikt mot Brekkestø. Foto: Anders Martinsen Vis mer

Les også: Han ga 47 millioner kroner for Bærums feteste leiligheter

HAR ALT: Eiendommen har blant annet egen tennisbane, loshus og stort svømmebasseng. Foto: Anders Martinsen
HAR ALT: Eiendommen har blant annet egen tennisbane, loshus og stort svømmebasseng. Foto: Anders Martinsen Vis mer