SOLGT: Rederarving har kjøpt Einar Aas’ hytte i Nissedal. Foto: Privatmegleren.
SOLGT: Rederarving har kjøpt Einar Aas’ hytte i Nissedal. Foto: Privatmegleren.Vis mer

Rederarving kjøpte Einar Aas-palass

Det er Cayman-baserte Andreas Ove Ugland som kjøpte Einar Aas’ hytte i Telemark for 9,2 millioner kroner.

(Finansavisen): - Det er ikke formelt i orden helt ennå, men det er riktig at jeg kjøper hytta, sier Andreas Ove Ugland (63).

Finansavisen omtalte i romjulen at krafttraderen Einar Aas’ hytte i Nissedal i Telemark ville bli lagt ut for salg for 8,9 millioner kroner.

Aas unngikk som kjent personlig konkurs etter at han kom til enighet med kraftbørsen Nasdaq i november etter et feilslått veddemål på kraftprisene, men mye av verdiene til den tidligere suksessfulle kraftmegleren måtte selges for å dekke inn tap.

Det ble avholdt flere privat­visninger av hytta på Kyrkjebygdheia på nyåret, og det første budet skal ifølge avisen ha kommet inn 14. januar.

Ugland bekrefter nå overfor Finansavisen at han fikk tilslaget på hytta for 9,2 millioner kroner, altså 300.000 over pris­antydningen.

- 9,2 millioner pluss noen omkostninger. Det er jo alltid noen transaksjonskostnader, sier Ugland.

Den utflyttede rederarvingen styrer forretningene sine fra skatte­paradiset Cayman Islands. Han skal ifølge Kapital være god for nær 900 millioner kroner, og i porteføljen inngår blant annet en eier­andel i det børsnoterte tank­rederiet Nordic American Tankers, med Herbjørn Hansson i spissen.

- Jeg tilbringer ikke så veldig mye tid i Norge, så du var heldig som fikk tak i meg, sier Ugland til avisen.

Hytta vil ifølge Ugland først og fremst bli brukt som vinterdestinasjon. Finansavisen har tidligere skrevet at eiendommen ligger i et område som er svært populært, spesielt blant folk fra Vestfold, Telemark og Agder.

- Jeg bor jo i utlandet, men må ha litt tid på ski også. Vanligvis har vi pleid å reise til Europa eller Canada, men nå kom denne ut. Aas kjøpte jo min gamle hytte ute ved fjorden, så vi får bytte litt, sier han til avisen.

Andre økonominyheter:

Myrseth: Dette kan bli kurstriggere i 2019
Ny rekord i boligmarkedet?

Har sendt 300 søknader: - Umulig å få jobb