MILLIONBUTIKK: Bergshaven Bakeri omsatte for 6,13 millioner kroner på Tjuvholmen i Oslo i fjor. Foto: NTB Scanpix
MILLIONBUTIKK: Bergshaven Bakeri omsatte for 6,13 millioner kroner på Tjuvholmen i Oslo i fjor. Foto: NTB ScanpixVis mer

Rederarving solgte bakervarer for seks mill. på Tjuvholmen

Bakervarer var god butikk for Bergshaven Bakeri på Tjuvholmen i Oslo. Nå er imidlertid eventyret på bryggekanten over.

(Hegnar.no:) Bergshaven Bakeri, med hovedbakeri i Grimstad, var tidligere å finne på Tjuvholmen i Oslo, mellom hotellet The Thief og Astrup Fearnley Museet.

Sørlandscafeen var godt besøkt av blant annet naboer i advokatfirmaet BA-HR og medlemmer i Tyveholmen Kontorfellesskap, med sentrale næringslivsaktører som Tom Bergesen, Anders Onarheim og Åge Korsvold, skrev bladet Kapital i april i år.

Bergshaven As Avdeling Oslo hadde ifølge regnskapet i Brønnøysundregistrene en omsetning i 2017 på 6,13 millioner kroner, mot 5,32 millioner kroner i 2016.

Driftsresultatet endte på minus 0,28 millioner kroner, sammenlignet med et driftsresultat på minus 1,47 millioner kroner året før.

Resultat etter skatt ble 25.902 kroner, mot minus 0,81 millioner kroner i tilsvarende periode året før.

I april i år ble det kjent at bakeriet ga seg ved bryggekanten.

Leie opp 70 prosent

- Hvorfor har dere gitt dere på Tjuvholmen?

- Vår femårskontrakt gikk ut i slutten av 2017. Ved fornyelse av leiekontrakten ønsket Selvaag å øke leien med 70 prosent, fortalte Elisa Bergshaven, som var daglig leder den gang, til bladet.

- Dette var uakseptabelt, og ville gi oss vanskeligheter med å kunne overleve. Noe som vi syntes var veldig leit, ettersom vi følte vi ga et miljø på Tjuvholmen, og vi har fått masse tilbakemeldinger om dette også fra beboere, bedrifter og besøkende til Tjuvholmen.

- Har dere planer om å starte noe annet nytt i Oslo?

- Hovedbakeriet ligger i Grimstad, og vi har her allerede to utsalg, og skal åpne et til i løpet av våren. Men det blir dessverre ikke noe nytt i Oslo, sa Bergshaven.

«Mange sannheter»

Når Kapital konfronterte eien­domsdirektør Hege Skjelbred Hatlemark i Selvaag Eiendom med at Bergshaven Bakeri gir seg fordi leien ble satt opp med 70 prosent, svarte eiendomsdirektøren at «det er mange sannheter her».

- Leienivået vi tilbød er ikke urimelig i forhold til markedspris. Vi er opptatt av at konseptene skal være levedyktige, og at vi har et godt samspill med leietagerne. Vi er ikke ute etter å maksimalisere, sa Skjelbred Hatlemark.

Elisa Bergshaven er for øvrig 4. generasjon i bakeriet, er utdannet økonom og jobbet som skipsmegler frem til hun åpnet Oslo-filialen på Tjuvholmen.

Daglig leder i Bergshaven AS og Bergshaven Bakeri og Konditori AS er Bjørn Willem Bergshaven.

Det lyktes ikke Hegnar.no og få tak i Bjørn Willem Bergshaven torsdag ettermiddag.

Andre økonominyheter:
Kongsberg kjøper Rolls-Royce
Inntektene faller i Kid