Rederiet snur: Velger å gi de kioskansatte etterlønn likevel

- Vi beklager at det har oppstått tvil om etterlønnsavtalens intensjon, og at det har påført dere som medarbeidere en ubehagelig opplevelse, skriver Norled.

FÅR ETTERLØNN: Nordled har i dag sendt ut en e-post til de som jobber i kiosken på ferga MF Ryfylke, der de skriver at de vil gi dem den samme etterlønnen som resten av mannskapet. Foto: Tri Nguyen Dinh / Fri Fagbevegelse
FÅR ETTERLØNN: Nordled har i dag sendt ut en e-post til de som jobber i kiosken på ferga MF Ryfylke, der de skriver at de vil gi dem den samme etterlønnen som resten av mannskapet. Foto: Tri Nguyen Dinh / Fri Fagbevegelse Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet har de siste dagene skrevet om de åtte kioskansatte ved fergene MF «Ryfylke» og MF «Hardanger», som er de eneste som ikke får tre måneders etterlønn når fergesambandet legges ned den 31. desember i år.

Det var Fri Fagbevegelse som omtalte saken først.

I dag opplyser kommunikasjonssjef Marianne Frønsdal ved rederiet Norled overfor Dagbladet at de har ombestemt seg. De vil gi de som jobber i kiosken den samme etterlønnen som resten av mannskapet.

- Norled er svært takknemlig for den innsatsen og lojaliteten som alle medarbeidere utviser i denne krevende nedleggelsesprosessen. Vi har derfor kommet til at også cateringansatte som blir berørt av denne nedleggelsen vil motta tilbud om en etterlønnsavtale etter gitte vilkår, likelydende til det tilbudet som ble gitt til de andre gruppene tidligere, skriver Frønsdal i en e-post.

- Kjempeglad

Nina Steinsland, som har jobbet 27 år på ferga, er en av kvinnene i kiosken som har stått fram i media og sagt at hun opplever det som urettferdig at de ikke får den samme etterlønnen som resten av mannskapet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer