Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rederiforbundets hjelpeskip i havn i Tacloban

Har med 100 tonn nødhjelp.

TRENGER HJELP: Tyfonofrene har behov for nødhjelp. Nå har Rederiforbundets skip TS Kapitan Felix Oca er nå kommet fram til den katastroferammede kystbyen Tacloban på Filippinene med 100 tonn nødhjelp. Her står ofre i mat- og vannkø. Foto: Reuters/Erik De Castro/NTB Scanpix
TRENGER HJELP: Tyfonofrene har behov for nødhjelp. Nå har Rederiforbundets skip TS Kapitan Felix Oca er nå kommet fram til den katastroferammede kystbyen Tacloban på Filippinene med 100 tonn nødhjelp. Her står ofre i mat- og vannkø. Foto: Reuters/Erik De Castro/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rederiforbundets skip TS Kapitan Felix Oca er nå kommet fram til den katastroferammede kystbyen Tacloban på Filippinene med 100 tonn nødhjelp.

Skipet brukes til vanlig som treningsskip for filippinske sjøfolk på norske fartøyer, men er nå omdisponert til hjelpeskip etter tyfonen som rammet Filippinene før helgen. Over 50 selskaper og organisasjoner har bidratt med mat, medisiner, vann og annet utstyr som skal distribueres til 50 000 personer.

- Vi er glade for å se at hjelpen kommer fram, og det er oppmuntrende å se det enorme engasjementet og viljen til å hjelpe som norske rederier har vist disse dagene, sier administrerende direktør Sturla Henriksen i Rederiforbundet.

- Men det trengs mer!

Nok et skip venter Skipet gikk fra Manila onsdag og skal etter planen returnere dit for å hente enda en last med nødhjelp til den hard rammede byen Tacloban.

I tillegg har Norges Rederiforbund via et medlemsrederi stilt nok et skip til rådighet i nødhjelpsarbeidet. Dette befinner seg nå i Surabaya i Indonesia og står klart til å bli lastet med nødhjelp.

- Vi håper på en snarlig avklaring på hvorvidt også dette skipet kan brukes i nødhjelpsarbeidet, sier Henriksen.

- Hver time teller når det er tusenvis av mennesker som desperat venter på vann, mat og medisiner på Filippinene, fastslår han.

Streng sikkerhet Filippinsk kystvakt, politiet og hæren skulle bistå TS Kapitan Felix Oca da skipet fredag kom fram til Tacloban. For å unngå plyndring eller forsøk på tyveri av lasten ventet tung sikkerhet på land da skipet skulle losses.

- Den filippinske hæren og politiet står klare til å ta seg av sikkerheten når avlessingen starter. Lastebiler vil stå klare til å kjøre hjelpen ut til dem som skal ha den, kunne Siril K. Herseth i Rederiforbundet fortelle til NTB dagen i forveien.

Hjelpen er pakket i familiepakker og vil bli distribuert med lastebiler så fort den er kommet på land.

Norske rederier er tett knyttet til Filippinene, og om lag 20 000 sjøfolk på norske skip er fra øygruppen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media