Rederne ga 150 000 i tips

Rederiforbundet sendte Geelmuyden. Kiese (GK) 150 000 kroner ekstra i ren takknemlighet over nullskatt for rederne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

GK har hatt en rolle i flere politiske saker i Norge de siste årene.

Rederskatten

Nullskatt for redere lobbet Rederiforbundet aktivt for selv. Men de kontaktet også Geelmuyden. Kiese. Der arbeidet da tidligere Frp-nestleder, Tor Mikkel Wara. Han kontaktet sine tidligere venner i Fridemokratene som lå på vippen i saken. Fridemokratene var sterkt i tvil, fordi man mente dette ble en favorisering av én næring. Men da avstemmingen kom, stemte de for nullskatt. Rederiforbundet var så fornøyd med GKs jobb at de sendte en sjekk på 150000 kroner utover GKs honorarkrav på omtrent 25000 kroner.

- I ettertid kan man gråte over at vi arbeidet så effektivt. Vi kunne ha sittet og melket dem i atskillig lenger tid, flirer Hans Geelmuyden.

Statoil i Nigeria

De sterke reaksjonene som kom etter at Statoil bestemte seg for å engasjere seg i militærdiktaturet Nigeria, kom totalt overraskende på Statoil-ledelsen. Geelmuyden.Kiese, ved nettopp Tor Mikkel Wara, ble kontaktet til krisehjelp. Han leverte blant annet en rapport om hva politikere, mediefolk og LO mente om statsselskapets moralske forpliktelser i forbindelse med sine internasjonale engasjementer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer