Rederne ga 150 000 i tips

Rederiforbundet sendte Geelmuyden. Kiese (GK) 150 000 kroner ekstra i ren takknemlighet over nullskatt for rederne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GK har hatt en rolle i flere politiske saker i Norge de siste årene.

Rederskatten

Nullskatt for redere lobbet Rederiforbundet aktivt for selv. Men de kontaktet også Geelmuyden. Kiese. Der arbeidet da tidligere Frp-nestleder, Tor Mikkel Wara. Han kontaktet sine tidligere venner i Fridemokratene som lå på vippen i saken. Fridemokratene var sterkt i tvil, fordi man mente dette ble en favorisering av én næring. Men da avstemmingen kom, stemte de for nullskatt. Rederiforbundet var så fornøyd med GKs jobb at de sendte en sjekk på 150000 kroner utover GKs honorarkrav på omtrent 25000 kroner.

- I ettertid kan man gråte over at vi arbeidet så effektivt. Vi kunne ha sittet og melket dem i atskillig lenger tid, flirer Hans Geelmuyden.

Statoil i Nigeria

De sterke reaksjonene som kom etter at Statoil bestemte seg for å engasjere seg i militærdiktaturet Nigeria, kom totalt overraskende på Statoil-ledelsen. Geelmuyden.Kiese, ved nettopp Tor Mikkel Wara, ble kontaktet til krisehjelp. Han leverte blant annet en rapport om hva politikere, mediefolk og LO mente om statsselskapets moralske forpliktelser i forbindelse med sine internasjonale engasjementer.

Brustad-bua

Smallshop Holding som eide Seven Eleven-butikkene, satte GK på saken. Dagbladet har i en tidligere reportasje konstatert at daværende barne- og familieminister Sylvia Brustads forslag for reguleringer av varehandelen (Brustad-bua), passet som hånd i hanske for Seven Eleven-butikkene.

NSB-skandaler

Gift-skandalen var et faktum da det ble kjent at det giftige stoffet Rhoca Gil i to år ble pumpet urenset ut i Glomma som er drikkevannskilde for 100000 mennesker. GK ble satt på saken av den franske produsenten av Rhoca Gil.

Gasskraftverk i Norge

Det var Tor Mikkel Wara og Matz Sandman (den gang GK) som tok jobben med å legge en fullstendig strategi for Naturkraft. Strategien ble ansett som svært vellykket, så lenge det varte.

<B>BAKMANN:</B> Tor Mikkel Wara har spilt en viktig rolle som bakmann i flere store politiske saker.