Du leser nå Dagbladet Pluss

Redigerte IS-bilder: - Kan i ytterste konsekvens føre til at flere rekrutteres

- Saklig kritikk vil være mer effektivt for å forhindre rekruttering, sier førsteamanuensis ved HBV.

BADEENDER: Siden fredag forrige uke har en alternativ variant av IS versert på internett: 4chan ba brukerne om å redigere inn badeandhoder på IS-soldaters kropper, og fikk stor respons. Likevel er det ikke sikkert at badeandbildene kan oppnå noe som helst, mener Dag Einar Thorsen, førstelektor ved UiO. Foto: 4chan.
BADEENDER: Siden fredag forrige uke har en alternativ variant av IS versert på internett: 4chan ba brukerne om å redigere inn badeandhoder på IS-soldaters kropper, og fikk stor respons. Likevel er det ikke sikkert at badeandbildene kan oppnå noe som helst, mener Dag Einar Thorsen, førstelektor ved UiO. Foto: 4chan.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet:) Fredag i forrige uke ble flere redigerte propagandabilder av IS-krigere lastet opp på 4chan og Reddit. Bildene viste islamistene med store, runde badeandhoder, og har blitt spredt videre på andre nettsider fordi mange mener de fratar den islamistiske gruppa makt.

I kommentarfelt på flere av nyhetssakene om badeendene har lesere spurt om de redigerte bildene kan få en annen konsekvens. De spør seg om bildene først og fremst tjener til å forsterke fiendskapet mellom IS og Vesten.

I januar ble det franske karikaturmagasinet Charlie Hebdo angrepet av islamister, som begrunnet angrepet med at magasinet hadde trykket karaikaturer av profeten Muhammed.

- En takknemlig fiende

Dag Einar Thorsen, førsteamanuensis ved Høgskolen i Buskerud og Vestfold, og tidligere foreleser i UiO-emnet «Folkemord og politisk massevold i det 20. århundrets politikk» ved UiO, tror ikke at badeendene vil bli husket lenge.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

5 UKE*

HELGEKUPP

5 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 5 UKE*

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

5 UKE* 5 kr per 5 uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.