Redningsaksjon endte i tragedie

Den kidnappede misjonæren Martin Burnham ble drept da filippinske militære skulle redde dem fra Abu Sayaf geriljaen etter et års fangenskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Martin Burnham og kona Gracia jobbet som misjonæreer på Filippine da de ble kidnappet av den Abu Sayaf-geriljaen 27. mai i fjor. I dag var filippinske soldater klare til å slå til mot geriljaen i et forsøk på å befri gislene. Redningsaksjonen endte med tragedie. Martin Burnham ble skutt og kona Graia fikk skuddskader i foten. I tillegg ble en sykepleier drept i aksjonen, melder nyhetsbyrået AP.

Spesialstyrke

Det amerikanske ekteparet ble lokalisert i en fiskerlandsby sør i Filippinene. Ifølge militære kilder var flere hundre spesialtrente soldater, med utstyr fra USA, med i aksjonen som skjedde på natta. Den ekstremistiske geriljaen er kraftig redusert i antall etter flere militæraksjoner. Men denne gangen gikk det ikke som planlagt.

Gracia Burnham ble i dag operert for skuddskadene, men mannen overlevde ikke. I tillegg ble fire av kidnapperne drept. Geriljaen er beryktet for å kappe hodet av gislene sine, det skjedde amerikaneren Guillermo Sobero.

Abu Sayaf krever en muslimsk stat i sør-enden av Filippinene, men den sterkt reduserte gruppa teller nå rundt 60 personer mot 1000 for et år siden.

DREPT: Martin og Gracia Burnham satt fanget i et år. Redningen viste seg å bli slutten for Martin.