Redningsaksjon etter at tom båt ble funnet i Bergen

Det pågår tirsdag morgen en stor redningsaksjon i Bergen etter at en tom båt ble observert kjørende i ring med motoren gående på Nordåsvannet ved Kyrkjetangen.

- Båten gikk i ring med motoren på, og vi mistenker at det kan ha vært noen i den. Derfor søker vi nå etter en eventuell person, sa vaktkommandør Karl-Arne Røyseth i 110-sentralen til NTB kokken 4.10.

Båten gikk tom for bensin og ble tatt på land.

Ifølge TV 2 har ikke politiet noen teorier om hvorfor båten befant seg i området.

- Vi er i kontakt med han som eier båten, og han er langt fra Bergen. Han har ingen forklaring på hvorfor båten ikke var fortøyd der den skulle være, sier Stein Rune Halleraker i Vest politidistrikt til TV 2.

Han opplyser videre til kanalen at mannskapene fortsetter å søke i området. Politiet undersøker også om båten kan være stjålet eller om venner av båteier har lånt den.

Det pågår i morgentimene et søk etter en eller flere personer som kan ha befunnet seg i båten. En luftambulanse og et redningshelikopter driver søk over vannet. Det er også satt inn flere båter fra Forsvaret, i tillegg til brannvesenets drone. Politiet søker langs strandlinjen, skriver Bergens Tidende. I tillegg deltar Norske Redningshunder i søket.

- Dykkerne våre er tilbakekalt. Det var ikke mulig å gjøre dykk da vi ikke har noe signal om hvor vi skal lete, sier Røyseth.

Han tilføyer at nesten hele vannet er gjennomsøkt.

Nødetatene ble varslet av en nabo klokken 3.21.