Lofoten:

Redningsaksjon etter klatrere: En alvorlig skadd

To klatrere gikk seg skårfaste på Vågakallen i Lofoten fredag kveld. Under redningasksjonen ble en redningsklatrer alvorlig skadd.

Publisert

Redningsklatreren ble truffet av et steinsprang natt til lørdag, opplyser Hovedredningssentralen Nord-Norge til Dagbladet.

Klokka 14.40 opplyser redningsleder Olav Bjørgaas at de to skårfaste klatrerne, sammen med tre redningsklatrere, blir heist ut av helikopter.

- Nå henger helikopteret så langt opp det kommer grunnet lavt skydekke. De to klatrerne er fulgt ned. Da har vi igjen seks klatrere, pluss den som er skadd, sier Bjørgaas.

De befinner seg nord for toppen, i et område helikopteret ikke kommer inn på grunn av lavt skydekke.

- Vi forventer at skyområdet vil løse seg opp i løpet av noen timer, sier Bjørgaas.

Etter forholdene har den skadde klatreren, som ble betegnet som alvorlig skadd, det bra. Han ble truffet av steinspranget like før klokka 04 natt til lørdag. Skadeomfanget er ikke kjent.

De to klatrerne var våte og kalde da de først tok kontakt med HRS, men er ivaretatt av redningsklatrerne.

- Vi har fortsatt ti redningsklatrere, men har nå tatt ut tre av dem. Vi har folk i beredskap, men har ikke behov for å sette inn flere foreløpig. Den skadde blir tatt godt vare på, de har greit med utstyr.

Det var fredag kveld rundt klokka 20 at HRS fikk melding om at to klatrere hadde gått seg fast på Vågakallen i Vågan i Lofoten. Da sto de fast på ei fjellhylle.

NRK meldte først om redningsaksjonen.

To alpine redningsgrupper ble satt inn i aksjonen, fra henholdsvis Bodø og Svolvær.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer