Redningsaksjoner på fjellet tre steder i landet

Både i Senja, Mosjøen og Jotunheimen har personer på fjelltur satt seg fast på fjellhyller.

FJELLFAST: Hovedredningssentralen har vært i aksjon ved tre steder i landet fredag kveld. Flere personer har satt seg fast på fjellhyller. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
FJELLFAST: Hovedredningssentralen har vært i aksjon ved tre steder i landet fredag kveld. Flere personer har satt seg fast på fjellhyller. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Både Hovedredningssentralen i Nord-Norge og i Sør-Norge har vært i aksjon fredag kveld. Redningsaksjonen i Jotunheimen pågår fortsatt.

Et turfølge på tre satt fast på en fjellhylle på Senja fredag kveld. De tre skal nå være firt ned.

Det melder Hovedredningssentralen. De fikk melding om hendelsen 19.27.

- Klokka elleve fikk vi beskjed om at alle tre var reddet, sier Bård Mortensen ved HRS i Nord-Norge til Dagbladet.

Det var VG som først skrev om hendelsen.

Det skal ha vært tåkete oppe i fjellene.

Det var Alpin Redningsgruppe Tromsø som firte ned de tre personene. Turfølget blir nå undersøkt av helsepersonell.

- De hadde på seg fjellklær men har ikke mat, sa Sten-Rune Nikolaisen før de tre ble reddet ned.

Pågående aksjon

Også på Vetle Skagastølstind i Jotunheimen har to fjellklatrere satt seg fast. Hovedredningssentralen Sør-Norge meldte på Twitter fredag kveld at de satt fast på en fjellhylle.

- Alpine redningsgrupper fra Jostedal og Lom vil sammen med luftambulansen fra Dombås gjøre forsøk på uthenting, skrev de på Twitter.

Overfor Dagbladet fortalte Johan Mannsåker ved HRS Sør-Norge at begge personene er norske, og skal være uskadd.

Vetle Skagastølstind er 2 340 meter høyt, og de to satt på en fjellskrent nær toppen av fjellet da de ikke lenger kunne komme seg ned.

- Tåka er vanskelig og mørket også. Det er ingen garantier for at vi får dem ut i dag, men vi gjør et forsøk, sa Mannsåker.

I tretida natt til lørdag opplyste de om at klatrerne var blitt ført opp til toppen av fjellet, hvor de planlegger å hente dem ut etter klokka 6 lørdag morgen.

Australier skadd

Lenger sør i landet var en nordmann og en australier på tur på Brurskanken ved Mosjøen i Nordland fredag kveld, ifølge VG. Da de to fikk problemer, ringte nordmannen til HRS.

- Nordmannen ringte og sa at australieren hadde ramlet og skadd kneet sitt på fjellet.

- Vi fikk bruke luftambulansen fra Brønnøysund og han ble fløyet til sykehus i Mosjøen, sier vakthavende redningsleder Sten-Rune Nikolaisen ved HRS Nord-Norge til avisa natt til lørdag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer