BERGER PASSASJERER: Redningsmannskaper har jobbet iherdig med å få passasjerer ut fra vrakrestene. De forteller om sterke scener på stedet. Foto:  EPA/ITALIAN FIRE BRIGADE / NTB scanpix
BERGER PASSASJERER: Redningsmannskaper har jobbet iherdig med å få passasjerer ut fra vrakrestene. De forteller om sterke scener på stedet. Foto:  EPA/ITALIAN FIRE BRIGADE / NTB scanpixVis mer

Redningsarbeidere i sjokk: - Det er det verste jeg har sett i hele mitt liv

Minst 23 mennesker mistet livet da to togsett kolliderte i Italia i dag. Redningsarbeidere beskriver ulykken som en flystyrt. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To togsett frontkolliderte mellom Bari og Barletta på Italias sørøstkyst i dag.

Kollisjonen fant sted i høy hastighet, og minst 23 mennesker er døde ifølge avisa Corriere della Sera, som siterer kilder i det italienske sivilforsvaret.

Flere titalls er også skadet og det fryktes at dødstallet vil stige. Rundt 35 mennesker ble kjørt til sykehus, av dem skal 18 være kritisk skadet, ifølge lokale medier.

Bildene fra stedet er svært dramatiske, og minst fire togvogner er nærmest sønderknust etter sammenstøtet.

FRONT MOT FRONT: Flere er døde etter at to passasjertog kolliderte front mot front i Sør-Italia. Video: AP Vis mer

- Skremmende og sjokkerende

Store redningsmannskaper fra nødetatene i flere nærliggende byer rykket ut til ulykkesstedet kort tid etter kollisjonen, som fant sted omtrent klokken 11.30 i formiddag.

De som har jobbet med å berge passasjerer ut fra de knuste vrakrestene forteller om forferdelige scener.

- Det er det verste jeg har sett i hele mitt liv, sier en redningsarbeider til italienske Sky.

En gravid kvinne, som kom fra ulykken uten alvorlige skader, forteller nyhetsbyrået AP at kollisjonen var voldsom.

- Jeg skjønte ikke hva som skjedde, det skjedde så fort. Jeg så min mor, far og søster ligge der, blødende. Jeg vet ikke mer, sier hun.

- Ser ut som en flystyrt

MINST TOLV DREPT: Minst tolv personer ble drept og flere titalls er skadd.  EPA/ITALIAN FIRE BRIGADE / NTB scanpix
MINST TOLV DREPT: Minst tolv personer ble drept og flere titalls er skadd. EPA/ITALIAN FIRE BRIGADE / NTB scanpix Vis mer

Ordføreren i den nærliggende byen Corato, Massimo Mazzilli, har lagt ut flere bilder fra ulykkesstedet på Facebook.

Han skriver følgende:

- Det er en tragedie. Det ser ut som en flystyrt. Redningsmannskaper er overalt her. Dessverre er det ofre, skriver han.

- Noen av vognene er fullstendig krøllet sammen, og redningsarbeidere jobber med å berge ut passasjerer. Mange er skadd, sa Riccardo Zingaro, sjef for trafikkpolitiet i Andria til journalister på stedet.

Det er satt opp et feltsykehus på stedet, og lokale organisasjoner og sykehus har bedt om blodgivere i tillegg til bistand fra alt av helsepersonell.

- Det var som en apokalypse, det var vanskelig å ikke kaste opp da jeg først så ulykkesstedet, sier journalisten Lucia Olivieri, ifølge Yahoo News.

Tett trafikk

Ulykkesstrekningen drives av det private jernbaneselskaper Ferrotramviaria. Tusenvis bruker togstrekningen nord fra Bari på de omkring 200 togene som går daglig.

Ifølge BBC var det satt i gang arbeid for å bygge to spor på ettsporlinja der kollisjonen skjedde .

Det er ennå ikke kjent hva som forårsaket kollisjonen.

ULYKKE: Kollisjonen skjedde på Italias sørøstkyst. Grafikk: Kjell Erik Berg / Dagbladet
ULYKKE: Kollisjonen skjedde på Italias sørøstkyst. Grafikk: Kjell Erik Berg / Dagbladet Vis mer

- Det er fortsatt tidlig. Vi har startet undersøkelser. Vi har 196 tog om om dagen, og det har aldri skjedd noe liknende. Vi har alle våre teknikere på plass, sier en talsmann for selskapet til La Presse.

Statsminister Matteo Renzi lovet kort tid etter ulykken å finne årsaken til kollisjonen, som er den verste togulykken i italiensk historie.

- Dette er en tid for tårer. Vi vil ikke hvile før vi har funnet ut nøyaktig hva som har skjedd, sa Italias statsminister Matteo Renzi til pressen i Milano kort tid etter kollisjonen.

Utenriksdepartementet har ikke fått beskjed om at noen nordmenn skal ha vært involvert i ulykken.

- Det er ingen indikasjoner på nordmenn involvert foreløpig, men vi sjekker med ambassaden i Roma, sa UDs pressetalskvinne Ane H. Lunde til Dagbladet i ettermiddag.