Redningsarbeidere kan lage ny eksplosjon

Tør ikke sende redningspersonell inn til de 29 fangede gruvearbeiderne på New Zealand.

FRYKTER NY EKSPLOSJON: Tester viser mengder av giftige og eksplosive gasser i gruva der 29 arbeidere er fanget. Det er uvisst om de er i live. Man skal vurdere på nytt om man kan sende redningsarbeidere inn i gruva i morgen. Foto: AFP/SCANPIX
FRYKTER NY EKSPLOSJON: Tester viser mengder av giftige og eksplosive gasser i gruva der 29 arbeidere er fanget. Det er uvisst om de er i live. Man skal vurdere på nytt om man kan sende redningsarbeidere inn i gruva i morgen. Foto: AFP/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Redningsarbeiderne våger ikke å ta seg inn til de 29 savnede gruvearbeiderne som er savnet etter en eksplosjon i kullgruva Pike Rive på New Zealand.

Tester av luftkvaliteten i gruva avslører så store mengder giftig og eksplosiv gass at det ikke er forsvarlig å ta seg inn til de savnede mennene, skriver New Zealand Herald.

Testinga av gassen er også foreløpig avslutta i frykt for nye eksplosjoner.

Først søndag vil de ta opp arbeidet igjen.

Av de 29 savnede er 24 fra New Zealand, to kommer fra Australia, mens en brite og en sørafrikaner er fanget cirka 2000 meter inne i gruva. De er fra 17 til 62 år gamle.

Det har ikke kommet tegn til liv fra de savnede og tilstanden deres er uviss, men med redningsaksjonen i Chile friskt i minne, har man ikke gitt opp.

Mange sammenligner denne hendelsen med Chile-saken, men politiet minner om at dette er en helt annen ulykke.

- Dette er ikke Chile. Dette er en helt annen type ulykke, sier Gary Knowles.

Redningsledelsen avslår muligheten for å senke ned mat og utstyr til de savnede, slik man gjorde i Chile, i frykt for at noe skal antenne gasser som kan starte nye branner eller eksplosjoner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer