Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Redningsarbeidere kan lage ny eksplosjon

Tør ikke sende redningspersonell inn til de 29 fangede gruvearbeiderne på New Zealand.

FRYKTER NY EKSPLOSJON: Tester viser mengder av giftige og eksplosive gasser i gruva der 29 arbeidere er fanget. Det er uvisst om de er i live. Man skal vurdere på nytt om man kan sende redningsarbeidere inn i gruva i morgen. Foto: AFP/SCANPIX
FRYKTER NY EKSPLOSJON: Tester viser mengder av giftige og eksplosive gasser i gruva der 29 arbeidere er fanget. Det er uvisst om de er i live. Man skal vurdere på nytt om man kan sende redningsarbeidere inn i gruva i morgen. Foto: AFP/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Redningsarbeiderne våger ikke å ta seg inn til de 29 savnede gruvearbeiderne som er savnet etter en eksplosjon i kullgruva Pike Rive på New Zealand.

Tester av luftkvaliteten i gruva avslører så store mengder giftig og eksplosiv gass at det ikke er forsvarlig å ta seg inn til de savnede mennene, skriver New Zealand Herald.

Testinga av gassen er også foreløpig avslutta i frykt for nye eksplosjoner.

Først søndag vil de ta opp arbeidet igjen.

Av de 29 savnede er 24 fra New Zealand, to kommer fra Australia, mens en brite og en sørafrikaner er fanget cirka 2000 meter inne i gruva. De er fra 17 til 62 år gamle.

Det har ikke kommet tegn til liv fra de savnede og tilstanden deres er uviss, men med redningsaksjonen i Chile friskt i minne, har man ikke gitt opp.

Mange sammenligner denne hendelsen med Chile-saken, men politiet minner om at dette er en helt annen ulykke.

- Dette er ikke Chile. Dette er en helt annen type ulykke, sier Gary Knowles.

Redningsledelsen avslår muligheten for å senke ned mat og utstyr til de savnede, slik man gjorde i Chile, i frykt for at noe skal antenne gasser som kan starte nye branner eller eksplosjoner.

Mange gruvearbeidere og redningspersonell på overflaten står klare for å redde sine kolleger.

- Redningsarbeiderne er modige, men de kan gjøre situasjonen verre med å gå inn i gruva og antenne en ny eksplosjon, sier statsminister John Key.

FANGET: Slik ser gruvesystemet der de 29 personene er fanget ut. Foto: AP/SCANPIX
FANGET: Slik ser gruvesystemet der de 29 personene er fanget ut. Foto: AP/SCANPIX Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!