Redningshelikopter fikk vaier i rotoren. Nødlandet på øy

Redningshelikopter med seks personer om bord måtte nødlande på en øy sør for Bodø.

DRAMATISK: Et Sea King-helikopter måtte nødlande utenfor Bodø etter at en vaier surret seg fast i rotoren. Foto: DB-tipser
DRAMATISK: Et Sea King-helikopter måtte nødlande utenfor Bodø etter at en vaier surret seg fast i rotoren. Foto: DB-tipserVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et redningshelikopter fra 330-skvadronen i Bodø måtte klokken 09.50 mandag foreta en nødlanding på øya Støtt i Nordland.

- Et Sea King-helikopter måtte nødlande på øya Støtt, utenfor Bodø. Helikopteret har fått skade på rotoren, og helikopterberedskapen til 330-skvadronen er nede, forteller operatør Arna Ediassen ved Salten politidistrikt til Dagbladet.

Det skal ha vært seks personer om bord. Ingen av dem ble skadd i hendelsen.

Vaier festet seg til fartøy Ulykken skjedde i forbindelse med trening, sammen med et fartøy fra Kystvakten.

- Ulykken skjedde i forbindelse med trening sammen med kystvaktfartøyet «Magnus Lagabøte». Ulykken skjedde da personel ble firet ned på fartøyet, sier kommunikasjonssjef Ivar Moen ved Forsvarets operative hovedkvarter (FOH) til Dagbladet.

Moen kjenner ikke til omfanget av skadene på helikopteret.

- Den umiddelbare vurderingen er at vaieren har festet seg i fartøyet fra kystvakta, og at det er det som har forårsaket ulykken. Hvor omfattende skadene på helikopteret er vet vi ikke enda, forteller han.

- Mannskapet er fortsatt på øya Det er meldt om vanskelige værforhold i området. Moen vil ikke konkludere med at det har vært en innvirkende faktor.

- Vårt fokus nå er å sikre personell og materiell i området. Så får vi se mer på årsakssammenheng senere. Mannskapet er fortsatt på øya. Det skadde helikopteret vil bli sikret av militært personell.

Hovedreningssentralen i Nord-Norge (HRS) ønsket ikke svare på spørsmål fra Dagbladet men skriver følgende i en pressemelding:

"Kl 0945 fikk Hovedredningssentralen i Nord Norge melding om at Sea King hadde fått problemer under en øvelse i havet nord for Støtt. 10 minutter seinere, kl 0955, fikk HRS melding om at helikoptret hadde foretatt en kontrollert nødlanding på Støtt.

Mannskapet på helikoptret er uskadd og det blir sendt ut et reserve helikopter for å hent dem.

Årsaken til helikoptret fikk problemer skyldes en operativ hendelse.

Beredskapen i Nord Norge blir ivaretatt av 337 skvadronen på Bardufoss, mens reservehelikoptret blir klargjort."

Saken oppdateres.