Redningshelikopter myrfast i Nord-Trøndelag

Gikk tom for bensin, måtte reddes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et redningshelikopter måtte reddes etter å ha satt seg fast i ei myr ved Keipan nord for Steinkjer i Nord-Trøndelag søndag kveld.

Helikopteret ble sendt ut for å hente en kvinne som var blitt skadd i en skulder i fjellet i Bangdalen. Kvinnen ble fraktet ned fra fjellet, men underveis fikk helikopteret av typen Sea King problemer da det skulle lande for å fylle drivstoff.

- Helikopteret landet like sør for Keipan. Etter hvert begynte det ene hjulet å synke ned i ei myr. Vi er nå avhengige av å få en kranbil til stedet for å få løftet opp helikopteret, sier operasjonsleder Bjørn Haugan i Nord-Trøndelag politidistrikt til Adresseavisens nettutgave.

Det var ved 23-tiden at helikopteret ble myrfast. Ved 1-tiden var verken kranbil eller tankbil med drivstoff kommet til stedet ennå. Kranbilen ble sendt fra Steinkjer og det ville ta en times tid før den nådde fram. Tankbilen måtte kjøres enten fra Værnes eller Ørlandet, noe som innebærer flere timers ventetid. Til VG Nett opplyser Haugan at det kan bli både morgen og enda senere mandag før helikopteret er frigjort fra myra.

De som var i helikopteret kom seg i sikkerhet. Den skadde kvinnen ble hentet av ambulanse og fraktet til sykehus i Namsos.

Årsaken til at helikopteret gikk tomt for drivstoff var at det var mørkt og dårlig vær med regn i området, og at det tok lang tid før den skadde kvinnen ble funnet. Det resulterte i to timers leting fra lufta, skriver Aftenposten.no.

Kvinnen var del av et følge på tre jegere. De to andre i følget forlot kvinnen for å finne et sted med mobildekning for å ringe etter hjelp. Det endte med at de gikk seg bort, men fikk telefonforbindelse, og ble senere funnet i god behold ved ei seter.

(NTB)