Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Redningshelikopter til Kiel-ferja. Måtte evakuere syk person

«Color Fantasy» ba om bistand i Oslofjorden.

PÅ VEI TIL TYSKLAND: «Color Fantasy» var på vei til Kiel da mannen i 60-åra ble evakuert. Arkivfoto: Ivar Ekseth / NTB Scanpix
PÅ VEI TIL TYSKLAND: «Color Fantasy» var på vei til Kiel da mannen i 60-åra ble evakuert. Arkivfoto: Ivar Ekseth / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kiel-ferja «Color Fantasy» ba i 15-tida om en medisinsk evakuering fra skipet. Ifølge Hovedredningssentralen Sør-Norge (HRS) er det snakk om en person om bord med sykdom som måtte evakueres.

- Det var en mann i 60-åra. Tilstanden hans går ikke vi ut med, opplyser redningsleder Bjørn Jarle Åmlid i HRS til Dagbladet i 16.20-tida.

HRS sendte et redningshelikopter fra Rygge for å bistå med evakueringen, som foregikk like sør for Oscarsborg ved Drøbak.

- Sea King er på vei og sørger for at personen blir sendt til sykehus. Når de har gitt beskjed via medisinsk radio, må vi anta at det er alvorlig, sa redningsleder Åmlid til Dagbladet i 15-tida.

Skipet var på vei fra Oslo til Kiel da meldingen kom inn like før klokka 15.00 i ettermiddag.

- Sea King vil heise ned en redningsmann og lege som tar en titt på pasienten, før de heiser vedkommende opp i maskinen og flyr til Ullevål sykehus, sa Åmlid tidligere.

Det har ikke lyktes Dagbladet å få en kommentar fra Color Line.