Redningsmann havnet på sjøen under redningsaksjon. - En bragd utover det normale

Politiet kan ikke få fullrost innsatsen til mannskapet på redningsskøyta «Bendt R. Rasmussen» i kveld.

BLE SENDT UT I DAG: Bendt R. Rasmussen er en av Redningsselskapets redningsskøyter i Kristiansand. Foto: Redningsselskapet Kristiansand
BLE SENDT UT I DAG: Bendt R. Rasmussen er en av Redningsselskapets redningsskøyter i Kristiansand. Foto: Redningsselskapet KristiansandVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - De stod for en bragd utover det normale, sier Ingrid Mæhre, operasjonsleder i Agder politidistrikt, til Dagbladet.

Hun snakker om mannskapet på redningsskøyta «Bendt R. Rasmussen», som i kveld reddet en mann som hadde falt over bord fra en fritidsbåt ved Flekkerøy i Kristiansand.

En person som tilfeldigvis var på joggetur like ved hørte ropene fra den fortvilte mannen. Vedkommende ringte AMK, og politi, brannvesenet, luftambulanse og Redningsselskapet ble umiddelbart kalt ut. Kraftig vind og høye bølger gjorde redningsarbeidet vanskelig.

- Redningsskøyta kom til stedet, og fant mannen i sjøen. De fikk tak i ham. Men da de jobbet med å få ham opp, måtte de flytte sikringstauet fra et punkt til et annet. Da kom det en brottsjø, og en i mannskapet havnet i vannet, sier Mæhre.

Hun forteller at redningsmannen som ramlet i vannet klarte å komme seg til privatpersonen.


- Da måtte de to som var igjen om bord dra dem opp. Til slutt måtte kapteinen slippe roret og legge båten på drift for å få dem opp. De gjorde en fantastisk god jobb for å redde dem, sier operasjonsleder Mæhre til Dagbladet.

Frode Pedersen, kommunikasjonssjef i Redningsselskapet, sier til Dagbladet at redningsmannen som havnet i vannet «hadde redningsvest og at han fløt godt».

- Han klarte å svømme bort til mannen, og festet lina til ham.

Pedersen sier mannskapet på båten har lang erfaring.

Politiet fikk melding om hendelsen kl. 19.27.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram