Redningsmann savnet etter skipsforlis

En av helikoptermannskapet er savnet etter en aksjon for å redde mannskapet det norsk-opererte kjøleskipet «Green Lily» ved Shetland i ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skipet gikk på grunn i høy sjø. Mannskapet på 15 kroater og filippinere ble tatt i land av redningshelikopter og redningsskøyte.

- Den savnede redningsmannen spilte hovedrollen da mannskapet ble reddet. Han ble skylt overbord fra den grunnstøtte båten av en bråttsjø. Mannen er fortsatt savnet. Det er dypt tragisk, sier administrerende direktør Ottar Angelskår i Green Management til NTB.

Maskinproblemer

Kjøleskipet «Green Lily» fikk maskinproblemer ved 09-tida i dag, og ble tatt på slep av en slepebåt omlag 15 nautiske mil sørøst for Lerwick på Shetland. Slepelina røyk to ganger, før skipet gikk på grunn på østkysten av øya Brassey onsdag ettermiddag. På grunn av svært dårlig vær med bølgehøyde på 10-12 meter, ble mannskapet tatt i land med båter og helikopter fra den lokale redningstjenesten fra Shetland.

Ottar Angelskår opplyser at skipet har 300 tonn bunkersolje og 600 kilo av kjølemiddelet freon om bord, og at det er observert oljeflak i området rundt skipet.

- Vi anser skipet som tapt. Det er svært dårlig vær i området. Vi har fått melding om at skipet er i ferd med å brekke opp, sier direktør Angelskår til NTB.