LETER: Tidligere kunne redningsarbeiderne høre rop og klynk fra ruinene, men nå har det stilnet. Foto: AP Photo/Kevin Frayer, File/NTBScanpix
LETER: Tidligere kunne redningsarbeiderne høre rop og klynk fra ruinene, men nå har det stilnet. Foto: AP Photo/Kevin Frayer, File/NTBScanpixVis mer

Redningsmannskap har tatt i bruk maskiner for å finne overlevende

Rundt 900 fortsatt savnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Redningsmannskap har tatt i bruk maskiner for å finne overlevende i den sammenraste bygningen utenfor Bangladeshs hovedstad Dhaka. Men håpet om å finne noen i live svinner.

Dødstallet var søndag steget til 362, og fortsatt er mange savnet. Lørdag ble antall savnede oppgitt å være 900.

Lydene stilnet Det var over 3000 arbeidere i bygningen da den raste sammen onsdag. Over 2460 personer har så langt kommet seg ut i live.

Lederen for redningsarbeidet sa søndag at det nå ikke finnes noe annet alternativ enn å bruke maskiner for å flytte bygningsmassene hvis man skal kunne finne flere overlevende. Tidligere kunne det høres rop og jamring inne fra ruinene, men søndag var lydene stilnet.

Noen få overlevende ble natt til søndag funnet bevisstløse i ruinene av den åtte etasjer bygningen, og redningsarbeidere forsøkte å dra dem ut med hendene.

Klesfabrikker Bygningen ligger i Savar 25 kilometer nordvest for hovedstaden Dhaka. Den inneholdt fem klesfabrikker, en bank, private kontorer og butikker.

To fabrikkeiere og to ingeniører er pågrepet, mens mannen som eide bygningen, er forsvunnet. Han er etterlyst av politiet.

(NTB)