69 mennesker døde etter vulkanutbrudd:

Redningsmannskapene kjemper mot kokende aske: - Det er ingen overlevende

Dødstallene stiger etter vulkanutbruddet i Guatemala. Søket etter de mange savnede er satt på vent gjennom natten, og det jobbes under svært vanskelige forhold.

VULKANUTBRUDD: Her kjører biler og motorsykler på aske etter at vulkanen Fuego har hatt utbrudd. Video: Scanpix/NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Totalt 69 mennesker, mange av dem barn, er så langt bekreftet omkommet etter utbruddet ved vulkanen Fuego i Guatemala søndag morgen. I tillegg er 46 personer meldt skadd, de fleste av dem alvorlig, ifølge David de Leos, talsperson for katastrofemyndighetene i landet (Conred).

Redningsarbeidere søkte hele dagen mandag etter savnede. Vulkanen er en av de mest aktive i Mellom-Amerika.

- Som et krematorium

De omkomne er funnet i landsbyene Los Lotes og El Rodeo, men kun 17 av dem er identifisert, melder NTB. Klokka 21.30 lokal tid opplyser myndighetene at søket er satt på vent fram til soloppgang tirsdag.

Svært utfordrende leteforhold gjør arbeidet vanskelig for redningsmannskapene. The Guardian har vært i kontakt med en av gruppene som søker i området. De forteller om ti meter høye hauger av kokende aske.

- Husene blir som ovner, og byene som et krematorium. Det er ingen overlevende. Det er så mye aske at det ser ut som ei enorm strand. Det er helt grusomt der oppe, sier Francisco Flores, som er en av de frivillige, til avisa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer