SANK: Et udatert bilde av «Kolskaya»-riggen, som sank i går da den ble tauet i Okhotskhavet. Foto: SCANPIX/EPA/JSC ARKTIKMORNEFTEGAZRAZVEDKA
SANK: Et udatert bilde av «Kolskaya»-riggen, som sank i går da den ble tauet i Okhotskhavet. Foto: SCANPIX/EPA/JSC ARKTIKMORNEFTEGAZRAZVEDKAVis mer

- Redningsmannskaper har sett en livbåt med rundt 15 mennesker

Russiske myndigheter sier at informasjonen selskapet som eier riggen kommer med ikke er sann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Redningsmannskaper har sett en livbåt med rundt 15 mennesker fra den kantrede oljeplattformen i Russland. Det er uvisst om de er i live, melder Russia Today.

Det er nå sendt flere fartøyer til området for å undersøke om menneskene om bord fremdeles er i live.

- Et luftfartøy har funnet en redningsbår, opptil 15 mennesker kan være om bord. Det er uvisst om de er i live eller ikke, sier Jurij Melikhov,direktøren for JSC AMNGR, som eide oljeriggen, på en pressekonferanse, ifølge nyhetsbyrået Interfax.

Men myndighetene i Russland sier at informasjonen ikke er riktig, melder det russiske nyhetsbyrået RIA Novosti.

Tidligere har redningsmannskaper funnet tre tomme livbåter, en livbåt er ikke ennå funnet.

I går var det kraftig vind og 17 minusgrader da oljeplattformen «Kolskaya» ble tauet av en båt, det var sannsynligvis disse forholdene som gjorde at riggen kantret og sank.

«Kolskaya» sank på tjue minutter, noe som gjorde at de 67 som var om bord ikke hadde tid til å gjennomføre evakueringsrutinene. Til sammen 16 mennesker er nå bekreftet omkommet etter ulykken, 37 er fremdeles savnet.

- Vi har funnet flytende overlevingsdrakter og redningsbåter i vannet der riggen gikk ned, det tyder på at arbeiderne ikke hadde tid til å få på seg draktene og komme seg i båtene, sier Veniamin Ivanytsjov, som koordinerte redningsarbeidet, til Russia Today.

Etterforskere sier nå at det var et brudd på sikkerhetsrutinene at oljerigggen i det hele tatt ble tauet i slikt vær, melder Russia Today.

Dagbladet kommer med mer.