Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Redningsmannskapet kommer ikke inntil ferja som brenner

Fortsatt usikkert om noen har omkommet.

VANSKELIG OPERASJON: Ferja som brenner var på vei fra den greske havnebyen Patras til den italienske byen Ancona. Ferja ligger nå mellom den søritalienske byen Lecce og den albanske havnebyen Vlorë.
VANSKELIG OPERASJON: Ferja som brenner var på vei fra den greske havnebyen Patras til den italienske byen Ancona. Ferja ligger nå mellom den søritalienske byen Lecce og den albanske havnebyen Vlorë. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ferja som begynte å brenne like før klokken fire lokal tid, var på vei fra Hellas til Italia da det skal ha begynt å brenne på det som var ferjas bildekk, ifølge den greske TV-stasjonen Mega.

Nyhetsbyrået Reuters siterte en gresk kystvakt da de først meldte at 130 personer har blitt overført fra en redningsbåt til et containerskip som hadde ligget i nærheten.

Disse opplysningene blir ikke bekreftet av Miltiades Varvisioti, lederen for de greske skipsfartsmyndighetene. Han hevder at kun 35 mennesker har klart å gå om bord i et av de nærliggende skipene fra en redningsbåt som i utgangspunktet inneholdt rundt 150 passasjerer.   - Vi brenner og synker! Passasjerer som gresk TV snakket med via telefon fortalte om kaotiske tilstander.

- De prøvde å senke noen båter, men ikke alle av oss kunne komme i. Det er ingen koordinering, sa en passasjer, ifølge nyhetsbyrået Reuters. 

En annen passasjer uttrykte også sterk fortvilelse over telefonen før han måtte legge på.

- Vi brenner og synker, ingen kan redde oss. Vær så snill å hjelpe oss! Ikke forlat oss!, sa passasjeren Nikos Papatheodosiou.

Passasjerene sier de har ventet på øverste dekk av skipet.

Det ble tidligere meldt om at sju fartøyer deltok i arbeidet, og at om lag 55 passasjerer er fraktet til et av skipene, mens 150 befinner seg i livbåter. 

I le for vinden Kombinasjonen av svært dårlig vær, med vindstyrker opp til 24 meter i sekundet, og brannen, gjør operasjonen svært komplisert ifølge Miltiades Varvisioti. 

- Det er en av de mest kompliserte redningsaksjoner som vi noensinne har gjort, sier han.

Den greske TV-kanalen Mega skriver at de syv lasteskipene som allerede befant seg i området da brannen brøt ut har dannet en slags sirkel rundt ferja for å gjøre redningsarbeidet lettere i den sterke vinden.

- Ingen nordmenn Det er ikke meldt om nordmenn om bord på ferja, opplyser pressevakt Rune Bjåstad til NTB.

- Gresk UD har mottatt passasjerlistene for Norman Atlantic. En første lesning indikerer ikke at det er norske borgere om bord, sier Bjåstad til NTB.

UD bekrefter at redningsarbeidet ledes av italienske myndigheter på grunn av skipets beliggenhet. Greske ressurser bistår i arbeidet.

SKIPET: Norman Atlantic. Foto: REUTERS/Paolo Gangemi/Handout/NTB Scanpix
SKIPET: Norman Atlantic. Foto: REUTERS/Paolo Gangemi/Handout/NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media