Redningspakken er endret

Den økonomiske redningspakken er blitt endret slik at den har klart bedre sjanser til å bli vedtatt, opplyste Det hvite hus onsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 Den økonomiske redningspakken er blitt endret slik at den har klart bedre sjanser til å bli vedtatt, opplyste Det hvite hus onsdag.

I lovforslaget som skal stemmes over i 01-tida i natt norsk tid ligger det nå over hundre milliarder dollar i  populære skattelettelser og bevilgninger i tillegg til den 700 millarder dollar nødhjelpen til Wall Street.

For å berolige velgere som er bekymret for bankkollapser har den statlige forsikringen som beskytter folks innskudd i bankene også blitt hevet fra 100 000 dollar til 250 000 i den nye pakken, melder Politico.com.

Både den demokratiske og republikanske presidentkandidaten håper redningspakken vedtas onsdag. John McCain og Barack Obama uttaler begge at pakken kan hindre at den amerikanske økonomien går fra krise til katastrofe.

McCain sier den nye planen er et steg i riktig retning og advarer om at landets økonomiske problemer vil bli langt verre dersom pakken ikke blir vedtatt i Senatet onsdag.

- Når det kommer til denne pakken er jeg sikker på at det finnes nok mennesker med gode intensjoner i begge partiene til at USA kommer seg gjennom denne krisen, sier McCain.

Begge presidentkandidatene flyr tilbake til Washington onsdag for å stemme for redningspakken.

- Det er helt nødvendig at redningspakken vedtas for å unngå en økonomisk krise, sier Barack Obama.

BEKYMRING: Nancy Pelosi (D) og de andre kongresspolitikerne går nok en nervepirrende kveld i møte. Foto: Lawrence Jackson / AP
BEKYMRING: Nancy Pelosi (D) og de andre kongresspolitikerne går nok en nervepirrende kveld i møte. Foto: Lawrence Jackson / AP Vis mer

- Til demokratene og republikanerne som har motsatt seg denne planen, sier jeg dette: Ta ansvar. Gjør det som er riktig for dette landet, for det er tid for å handle, sa Obama til en tilhengerskare i La Crosse i Wisconsin i USA ifølge Reuters.

Den ekstremt viktige redningspakken som nå liggger på bordet er en uoversiktlig mastodont av et lovforslag. Mens finansministerens utkast i utgangspunktet var på tre A4-sider, havnet lovforslaget på mandag på 110 sider før det altså ble nedstemt.

I natt er dokumentet på svimlende 450 sider, der det er tatt inn elementer som vanligvis er så omfattende at det ville blitt sett på som helt frittstående lovforslag, skriver Politico.

Redningspakken er endret