LIVSFARLIG:  En redningsøvelse over Trondheimsfjorden i kveld måtte avbrytes etter at en av Sea King-pilotene ble blendet av en sterk, grønn laser. ILLUSTRASJONSFOTO: MORTEN HOLM, SCANPIX.
LIVSFARLIG: En redningsøvelse over Trondheimsfjorden i kveld måtte avbrytes etter at en av Sea King-pilotene ble blendet av en sterk, grønn laser. ILLUSTRASJONSFOTO: MORTEN HOLM, SCANPIX.Vis mer

Redningspilot blendet av laser

- Ekstremt farlig, sier Trondheim-politiet. Øvelse ble avbrutt i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): En redningsøvelse med Sea King-helikoptre over Trondheimsfjorden i kveld måtte avbrytes etter at den ene pilotene ble blendet av en sterk laser.

- Slik laserblending er ekstremt farlig og kan forårsake alvorlige ulykker opg alvorlig skade på øye, sier operasjonsleder Tor Kyllo i Sør-Trøndelag poltiidistrikt til adressa.no.

Politiet har rykket ut til en ungdomsklubb på Ranheim etter mistanke om at det livsfarlige leketøyet ble rettet mot helikopterpiloten derfra.

- På gata i Tyrkia - Det var en svært sterk, grønn laser av typen du får kjøpt på gata i Tyrkia, sier operasjonsleder Kyllo.

Klokka var 19.30 da helikopterpiloten ble blendet og måtte avbryte øvelsen. Tårnet på Værnes ble varslet umiddelbart og politiet noen minutter seinere.