Redningsplan for amerikanske boligbanker

USAs sentralbank lover omfattende tiltak for å redde Fannie Mae og Freddie Mac.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Redningspakken er også et signal om at regjeringen vil gjøre alt den kan for å hindre sammenbrudd i det nervøse boligmarkedet. Dersom de to selskapene går over ende, vil det ha store negative ringvirkninger for finansmarkedet over hele verden.

- Selskapenes fortsatte styrke er viktig for å beholde tilliten til og stabiliteten i vårt finansielle system og i våre finansmarkeder, sa finansminister Henry Paulson da han presenterte redningspakken søndag. Han varslet også et strengere regelverk for de to låneinstitusjonene.Nødlån

De to selskapene har store økonomiske problemer etter milliardtap på boligmarkedet. Før helgen falt aksjekursene til sitt laveste nivå noen gang.

Finansminister Paulson opplyste at regjeringen vil tilby selskapene nødlån og kan også styrke egenkapitalen, om de trenger det. Begge tiltakene trenger godkjenning i Kongressen. Det vil de trolig skje i løpet av uka.

USAs sentralbank sier samtidig at de vil tilby Fannie Mae og Freddie Mac lån om de har behov for det. Sentralbanken kan også få en «konsultativ rolle» i forvaltningen av de to boliglånskjempene, under et nytt regelverk som skal behandles av Kongressen.Halve boligmarkedet

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.