Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Redningsplan

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fylkesmann Gunnar Kjønnøy i Finnmark vil ha en nasjonal redningsplan for å opprettholde bosettingen langs kysten i vårt nordligste fylke. I forrige uke gikk oppdrettskonsernet Dåfjord Laks over ende med en milliard i gjeld. I går stanset fiskemottaket hos hjørnesteinsbedriften Nils H. Nilsen i Båtsfjord. Bedriften er konkurs til tross for at den er landsdelens mest moderne. Og folk flytter sørover.

Det kan være mange årsaker til at en bedrift går konkurs. Stor gjeld, en brann og forsikringsoppgjøret har bidratt til problemene i Båtsfjord. Men fylkesmann Kjønnøy ser at fylket utarmes, og at den stimulering til etableringer som i dag finnes, ikke er tilstrekkelig. Det burde statssekretær Anders Eira i Kommunaldepartementet lytte til. I stedet sier han bare at regjeringen jobber «kontinuerlig» med disse spørsmålene. Det virker bare ikke slik.