Redningssjefen avskjediget

Michael Brown ble fredag sendt tilbake til Washington etter mye kritikk av redningsarbeidet etter orkanen Katrina.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Inntil fredag ledet Michael Brown det føderale redningsarbeidet etter orkanen Katrina. Han ble da sendt med fly tilbake til Washington etter kritikkstormen som har blåst opp de siste dagene, melder AP.

Han fortsetter derimot som sjef for direktoratet for krisehåndtering (FEMA) i Washington. Viseadmiral Thad W. Allen, sjefen for den amerikanske kystvakten, overtar ansvaret etter Brown.

Dempe kritikken

Brown har blitt symbolet på direktoratets feil i møte med orkanen og redningsarbeidet. På toppen av dette ble Brown beskyldt for å overdrive sin tidligere erfaring med krisearbeid. Da han ble sendt hjem til Washington fredag, var dette trolig et førsøk på å stille kritikkstormen av det føderale redningsansvaret.

- Jeg er ivrig etter å komme tilbake til (Washington) D.C for å rette alle usannhetene og løgnene som har blitt sagt, sa den avtroppende redningslederen til AP fredag.

Videre sier Brown at han ble gjort til syndebukk av mediene, men ikke av presidenten. Det var etter at Bush forrige uke nevnte at Brown gjorde en utmerket jobb, at kritikken vokste. En kilde i Bush-administrasjonen sier til AP at det var minister for innenrikssikkerheten, Michael Chertoff, som var den bestemmende part i avskjedigelsen, men presidenten skal ha gått med på Chertoffs beslutning.

MÅTTE DRA HJEM: Michael Brown (til venstre) måtte dra hjem til Washington fredag. Han leder ikke lenger det føderale redningsarbeidet etter orkanen Katrina. Minister for innenrikssikkerheten, Michael Chertoff (til høyre), skal i følge Bush-administrasjonen ha bestemt Browns skjebne.
TAR OVER: Sjefen for den amerikanske kystvakten, viseadmiral Thad Allen, overtar rollen som rednngssjef.