- Redningsskliene kom aldri ut

Stor sjanse for at AF447 delte seg allerede mens det var i lufta.

SKAL LETE: Et brasiliansk Air Force C-105-fly tar av fra Fernando de Noronha-flyplassen i Brazil. Flyet skal til Atlanterhavet for å lete etter flere vrakrester av Air France-flyet som forsvant mandag. Foto: AFP
SKAL LETE: Et brasiliansk Air Force C-105-fly tar av fra Fernando de Noronha-flyplassen i Brazil. Flyet skal til Atlanterhavet for å lete etter flere vrakrester av Air France-flyet som forsvant mandag. Foto: AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no:) Marinefartøy og dykkere er nå framme ved vrakrestene etter Airbus-flyet som styrtet i Atlanterhavet mandag. De har blant annet funnet en sju meter lang bit av flyet.

Vrakrestene er spredt over hele 230 kilometer, opplyser Brasils forsvarsminister til AP.

Delt i luftaAdministrerende direktør i Air France, Pierre-Henri Gourgeon, har fortalt til pårørende av de savnede i et privat møte at flyet har blitt splittet i mange deler, og at det skjedde enten i lufta eller når flyet smalt mot havoverflaten. Han har også bedt familiene om å gi opp alt håp for å finne overlevende.

228 omkomne gjør ulykken til den dødeligste flykrasjen i Air Frances historie, og den verste i verden siden 2001.

En anonym kilde med kjennskap til etterforskingen opplyser til AP at man tror at flyet delte seg i flere deler allerede mens det var i lufta.

Ingen landing- Det er klart at det ikke har vært noen landing. Det er ingen sjanse for at redningsskliene kom ut, sier Denoix de Saint-Marc, som leder en organisasjon for ofrene etter UTA flight 772-styrten i 1989, til AP.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer