- Redningsskliene kom aldri ut

Stor sjanse for at AF447 delte seg allerede mens det var i lufta.

SKAL LETE: Et brasiliansk Air Force C-105-fly tar av fra Fernando de Noronha-flyplassen i Brazil. Flyet skal til Atlanterhavet for å lete etter flere vrakrester av Air France-flyet som forsvant mandag. Foto: AFP
SKAL LETE: Et brasiliansk Air Force C-105-fly tar av fra Fernando de Noronha-flyplassen i Brazil. Flyet skal til Atlanterhavet for å lete etter flere vrakrester av Air France-flyet som forsvant mandag. Foto: AFPVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no:) Marinefartøy og dykkere er nå framme ved vrakrestene etter Airbus-flyet som styrtet i Atlanterhavet mandag. De har blant annet funnet en sju meter lang bit av flyet.

Vrakrestene er spredt over hele 230 kilometer, opplyser Brasils forsvarsminister til AP.

Delt i lufta
Administrerende direktør i Air France, Pierre-Henri Gourgeon, har fortalt til pårørende av de savnede i et privat møte at flyet har blitt splittet i mange deler, og at det skjedde enten i lufta eller når flyet smalt mot havoverflaten. Han har også bedt familiene om å gi opp alt håp for å finne overlevende.

228 omkomne gjør ulykken til den dødeligste flykrasjen i Air Frances historie, og den verste i verden siden 2001.

En anonym kilde med kjennskap til etterforskingen opplyser til AP at man tror at flyet delte seg i flere deler allerede mens det var i lufta.

Ingen landing
- Det er klart at det ikke har vært noen landing. Det er ingen sjanse for at redningsskliene kom ut, sier Denoix de Saint-Marc, som leder en organisasjon for ofrene etter UTA flight 772-styrten i 1989, til AP.

Bemannede og ubemannede ubåter er på vei fra Azorene mot vrakstedet. De er ventet til søkesonen 12. juni.

Funnet av en flere kilometer lang oljeflekk i Atlanterhavet tyder på at det ikke har vært noen eksplosjon eller brann på flyet, sier Brasils forsvarsminister Nelson Jobim.

Tre nordmenn og en norsk-britisk gutt er savnet etter flykatastrofen i Atlanterhavet.

SORG: En kvinne deltar på en sørgeseremoni etter Air France-styrten i Candelaria Cathedral i Rio i dag. Foto: AFP
SORG: En kvinne deltar på en sørgeseremoni etter Air France-styrten i Candelaria Cathedral i Rio i dag. Foto: AFP Vis mer