Redningsskøyta berget Frøya fra brennende båt

- Vi trodde hun var ferdig, men så kom et lite blunk, forteller redningsmennene.

FIKK OKSYGEN: Frøya så ut til å ha reist med cabincruiser til de evige jaktmarker, men oksygen og omsorg fra mannskapet på «Horn Flyer» var nok til å få liv i henne igjen. Foto: REDNINGSSELSKAPET
FIKK OKSYGEN: Frøya så ut til å ha reist med cabincruiser til de evige jaktmarker, men oksygen og omsorg fra mannskapet på «Horn Flyer» var nok til å få liv i henne igjen. Foto: REDNINGSSELSKAPETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det kunne gått svært ille med både to- og firbeinte da det begynte å brenne i motoren til en cabincruiser mellom Nordre Sandøy og Kirkøy på Hvaler i går ettermiddag.

Men takket være Redningsselskapets utrykning endte ulykken med bare materielle skader.

- Alarmen gikk 13.02. Underveis fikk vi melding om to personer og en hund ombord. Personene hadde klart å komme seg over i ei jolle, men alt skjedde så fort at de ikke hadde sjangs til å få med seg hunden som da var framme i kabinen, sier skipsfører Knut Hveding på redningsskøyta «Horn Flyer» til Dagbladet.

Menneskene var fysisk uskadd, men både redningsmannskapene og hundeeierne trodde Frøya var død da de fant henne etter å ha fått kontroll over den voldsomme røykutviklingen.

- Da vi fikk slukket brannen og kjølt ned båten gikk vi ombord og fant bikkja livløs. Vi trodde den var ferdig, men da vi bar den over til skøyta kom det et lite blunk. Da ga vi den oksygen. Hunden kom gradvis til hektene, og da vi var inne ved land var den oppe på alle fire og logret, forteller Hveding.

- Matmor og matfar var veldig lykkelige, og det er veldig tilfredsstillende for oss med et slikt utfall. Jeg har vært på å lete etter hunder som har falt på sjøen, men det er første gang vi redder et dyr på denne måten, sier skipsføreren, som tilføyer:

- Det står i Redningsselskapets formålsparagraf at vi skal berge liv, det står ingenting om at det bare gjelder tobeinte.

Hveding opplyser at det heldigvis har vært få utrykninger til båtbranner de siste ukene.

- Brann i båt er det verste som kan skje på sjøen. Det skjer så fryktelig fort, konstaterer Hveding.

TIL UNNSETNING: Redningsskøyta «Horn Flyer». Foto: REDNINGSSELSKAPET
TIL UNNSETNING: Redningsskøyta «Horn Flyer». Foto: REDNINGSSELSKAPET Vis mer