FERDIG: Redningsskøyta Peter Henry von Koss har avsluttet sin operasjon i Middelhavet. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
FERDIG: Redningsskøyta Peter Henry von Koss har avsluttet sin operasjon i Middelhavet. Foto: Tore Meek / NTB scanpixVis mer

Redningsskøyta Peter Henry von Koss ferdig i Middelhavet

Etter å ha reddet over 6000 flyktninger siden 2015, avsluttet den norske redningsskøyta Peter Henry von Koss denne uken sin operasjon i Middelhavet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I den anledning ble det avholdt en offisiell markering på den greske øya Lesvos, dit de fleste av flyktningene har blitt brakt til land. Under markeringen ble det norske bidraget hyllet av den greske kystvakta.

– Dette har vært en operasjon som nå etterlater seg et stort hull. Ikke bare i form av ressurser, men også i form av en meget bred og god forståelse om hva denne operasjonen handler om, sa Nikos Pasavis.

Sammen med Siem Pilot var fartøyet Norges bidrag til EUs grensestyrke Frontex, som håndterer migranter i Middelhavet som reiser fra Afrika med håp om å nå Europa.

Sistnevnte hadde hentet opp 34.278 mennesker fra Middelhavet siden 2015 da de la ut fra Sicilia 14. mai i år og satte kursen mot Rogaland. Nå har det norske skipet Olympic Commander tatt over redningsoperasjonene.

(NTB)