Redningsskøyte gikk rundt to ganger og begynte å brenne: - Det er ekstremt. Mannskapet ble plukket opp av sjøen

Tre personer flys til Stavanger lufthavn Sola.

GIKK RUNDT: Ifølge Redningsselskapet tok båten fyr og gikk rundt to ganger. Foto: Jarl Pedersen / Redningsselskapet
GIKK RUNDT: Ifølge Redningsselskapet tok båten fyr og gikk rundt to ganger. Foto: Jarl Pedersen / Redningsselskapet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Redningsskøyta «Ægir» som skulle delta i redningsaksjonen utenfor Farsund, er tatt av en brottsjø og har fått store skader.

Mens redningsskøyta deltok i søket etter en savnet person, gikk båten rundt to ganger og tok fyr. I en dramatisk aksjon måtte de tre om bord hoppe i sjøen.

Det ble de hentet opp av et helikopter fra 330-skvadronen.

- Det er ekstremt. De ble plukket opp av sjøen, sier Bjørn Jarle Åmlid i Hovedredningssentralen Sør-Norge til Dagbladet.

De tre personene er i god behold og flys til Stavanger lufthavn Sola, mens redningsskøyta «Ægir» har drevet på land og er strandet på Storestranda, like ved Marka skytefelt. Båten kan først bli berget når været tillater det.

- Dramatisk hendelse

Ifølge HRS har brannen om bord slokket.

Beredskapssjef i Redningsselskapet, Ronny Pedersen, forteller at Ægir fikk slått inn styrhusvinduene i forbindelse med brottsjøen.

- Da fikk båten brann om bord. Det er en dramatisk hendelse. Heldigvis var redningshelikopteret veldig nærme, sier Pedersen.

De tre personene om bord er reddet, og er etter forholdene i god behold.

- Det er ikke noe nytt dette. Ting kan skje med oss også som med alle andre. Vårt fokus nå er å ta vare på mannskapet, sier Ronny Pedersen.

Krisestab

Mannskapet ble fløyet til en helikopterbase før de ble sjekket av lege. De tre ble kjørt til helsesjekk hos legevakta, og det står etter forholdene bra til med alle tre.

Redningsselskapet har satt krisestab og orientert de pårørende om at mannskapet har det bra.

Ulykken skjedde da redningsskøyta gikk ut i dårlig vær og svært høye bølger for å lete etter en person som hadde havnet i sjøen utenfor Farsund. Denne personen ble reddet opp av vannet, og ble fløyet til Haukeland universitetssjukehus i Bergen

- Vi jobber nå med å få en nøyaktig status på Ægir. Så langt har vi fokusert på å ta hånd om mannskapet, sier Pedersen.

- Uhyrlig vanskelig

Hovedredningssentralen Sør-Norge skriver på Twitter:

«RS ÆGIR tatt av bråttsjø. Sterkt skadet. Mannskapet evakueres av Sea King. Usikkert om personskader. ÆGIR var med i søk etter savnet v Lista».

Fædrelansvennen snakket med styrmannen på «Ægir» rundt klokka 21.00 i kveld. Skøyta var da på vei inn i søkeområdet der én person hadde falt i sjøen.

Styrmannen beskrev da forholdene som svært krevende.

- Det blir uhyrlig vanskelig. Det er mye vind og sjø, og helt mørkt. Vi vil søke på utsiden av moloen, kanskje noen nautiske mil ut. Bølgene er heftige her inne, kanskje åtte-ni meter, sa han da.

Rs «Ægir» er 19,5 meter lang og bygget i 1988.

Saken oppdateres.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer