Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Redningsskøyte kom med medisiner og strømhjelp

Veier gjenåpnet på Senja - bare en strekning stengt i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SISTE: Alle veier unntatt én åpnes igjen på Senja i Troms søndag kveld.

Veivesenets opprydningsarbeid langs de stengte veiene fører til at veier åpnes søndag fra klokka 18.

Fylkesvei 277 mellom Huselv og Husøy i Lenvik kommune vil imidlertid fortsatt være stengt, melder NTB.

Ei skøyte fra Redningsselskapet frakter helsepersonell, medisiner og kraftarbeidere via sjøveien til flere av bygdene på Senja i Troms, der flere veier er stengt.

Redningsskøyta «Kaptein Skaugen» har sørget for at folk har fått tilbake strømmen, fått livsviktige medisiner og legehjelp på de isolerte stedene langs kysten av Senja.

— Siden lørdag har vi reist fem ganger til og fra flere av bygdene her ute. Nå er strømmen tilbake de fleste steder, sier skipper Gunnar Stormo på redningsskøyta Kaptein Skaugen til NTB.
Gjenåpnede veier Søndag ettermiddag har veivesenets opprydningsarbeid langs de stengte veiene ført til at flere veier åpnes. Fylkesvei 232 ved Kaperdalen og fylkesvei 243 er åpnet for ferdsel etter snøras.

- Ytterligere to strekninger på fylkesvei 86 ved Svanelvdal og ved Torskenskaret ble åpnet for ferdsel klokka 15. Det blir foretatt en ny vurdering på de resterende fire stengte veiene senere i ettermiddag, opplyser trafikkoperatør Bente Nyland ved Vegtrafikksentralen til NTB.

Her er oppdaterte veimeldinger for hele landet.

Fortsatt isolert Natt til lørdag gikk det en rekke ras i området, og kommunene Berg, Torsken, Lenvik og Tranøy ble rammet av de stengte veiene.

I Berg kommune er fortsatt rundt 1 000 personer isolert.

Det er plassert ut satellittelefoner ved sykehjem, dersom strømbrudd skulle slå ut det offentlige fast- og mobilnettet, opplyser kommunen på sine nettsider.
Stor skredfare Snøskredvarslingen ved Norges Vassdrag- og energidirektorat (NVE) har sendt ut OBS-varsel om stor snøskredfare -faregrad fire — på Senja søndag.

I Bardu er det varslet betydelig snøskredfare — faregrad 3 — søndag.

Søndag vil de polare lavtrykkene som har kommet innover Troms bevege seg nordøstover, noe som vil føre til vind og snøbyger langs kysten.

(NTB).

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media