Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Redningsskøyte og båt gikk rundt

Tre personer hentet opp. Én livløs, to i god behold.

REDNINGSAKSJON: Redningsskøyta Gideon ligger med kjølen i været. Foto: Eirik Todal
REDNINGSAKSJON: Redningsskøyta Gideon ligger med kjølen i været. Foto: Eirik Todal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det er satt i gang en stor redningsaksjon utenfor Kvaløya etter at en sjark har gått ned og en redningskøyte har gått rundt. Det melder itromso.no.

- Redningsskøyta Gideon slepte en 30 fot sjark. Sjarken begynte å ta inn vann, og gikk ned. Den drog Gideon med seg, og redningsskøyta gikk rundt, sier operasjonsleder Bjørn Danielsen i Troms politidistrikt til Dagbladet.no.

Redningsskøyta gikk rundt et par hundre meter fra land. Det var to menn på 38 og 35 år i redningsskøyta og en mann på 81 år i sjarken. Da Gideon gikk rundt ble det utløst en redningsflåte og mennene i redningsskøyta kom seg over i den.

- De fikk mannen fra sjarken over i redningsflåten. Da var han livløs og de begynte med hjerte-lungeredning, sier Danielsen.

- Vi vet ikke om det var liv i ham da ambulansepersonell tok over, men han er fraktet til universitetssykehuset i Tromsø. De andre to er i god behold.

En politibåt har nå slept redningsskøyta til kai, men sjarken er gått ned og er borte.

- Vi fikk melding om at redningsskøyta slepte en sjark som hadde fått motorstopp klokka 15. 15.40 fikk vi melding om at redningsskøyta hadde gått rundt. Jeg vet foreløpig ikke hvordan dette skjedde, sier Raymond Prestøy redningsleder ved Hovedredningssentralen til Dagbladet.no.

(Dagbladet.no kommer med mer)

GIKK RUNDT:  Ifølge hovedredningssentralen er det Gideon som er gått rundt. Foto:  REDNINGSSELSKAPET
GIKK RUNDT: Ifølge hovedredningssentralen er det Gideon som er gått rundt. Foto: REDNINGSSELSKAPET Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling