- Redningsvest kan halvere dødsfall på sjøen

Rundt halvparten av dødsfallene på sjøen i fjor kunne vært unngått, mener Redningsselskapet.

VIKTIG:  61 prosent av dem som har mistet livet på sjøen det siste tiåret, manglet redningsvest. Trolig kunne redningsvest reddet halvparten av disse, mener Redningsselskapet. Foto: Agnete Brun / Dagbladet
VIKTIG: 61 prosent av dem som har mistet livet på sjøen det siste tiåret, manglet redningsvest. Trolig kunne redningsvest reddet halvparten av disse, mener Redningsselskapet. Foto: Agnete Brun / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvert år dør i gjennomsnitt 33 personer i båtulykker. Basert på opplysningene i en ny rapport fra Sjøfartsdirektoratet anslår Redningsselskapet at rundt 15 personer kunne vært reddet om alle hadde brukt redningsvest, skriver Aftenposten.

Sjøfartsdirektoratet mener dette er et realistisk anslag.

61 prosent av dem som har mistet livet på sjøen det siste tiåret, manglet redningsvest. Tallet er trolig høyere, ettersom man i mange tilfeller ikke har klart å fastslå om vesten var på eller ikke.

For å få ned dødstallene foreslås det i rapporten å gjøre det påbudt å ha på redningsvest i fritidsbåter. I dag er det kun påbudt å ha vestene tilgjengelig om bord.

- Vi tror nøkkelen til å få ned antall dødsulykker er å få folk til å bruke vest. Derfor kan det hjelpe med et påbud, sier sjøfartsdirektør Olav Akselsen til Aftenposten.

(NTB)