Redselsscener avløste bryllupsglede

18 år gamle Chinara satt og hørte på sanger på en båndspiller og var glad for at søsteren nettopp hadde giftet seg med sønnen til en lokal stammeleder. Da brøt helvete løs. Les de dramatiske øyenvitne-skildringene!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Plutselig hørte hun og venninnene during av fly og en kraftig eksplosjon.

- Jeg vet ikke hva som hendte etter det. Jeg våknet på sykehuset, sier hun.

Andre husker altfor godt redselsscenene søndag, da flere titall bryllupsgjester ble drept. Både brud og brudgom ble drept da amerikanske krigsfly rettet skytset mot landsbyen Deh Rawud i Afghanistan søndag kveld og natt til mandag.

Amerikanske militære talsmenn sier at flyene ble beskutt fra bakken, også med antiluftskyts. Men den afghanske regjeringen sier det var bryllupsgjester i nærheten av landsbyen som på tradisjonelt pashtunsk vis feiret de nygifte ved å skyte i lufta. Amerikanske offiserer avviser det.

Noen av gjestene hadde allerede lagt seg da flyene kom, andre skjøt med kalasjnikover i lufta, en gammel bryllupstradisjon. Flere titall mennesker ble drept og mange flere såret, mange var kvinner og barn. Åtte år gamle Kako våknet og løp ut da hun hørte et høyt brak.

- Jeg så dammen på gårdsplassen full av blod, det var kropper som lå rundt omkring. Jeg så en dame uten hode, sier åtteåringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer