Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Reduserer risikoen Fredriksen-imperiets investeringer. Plasserer 20 milliarder i fond

- Det er ingen hemmelighet at vi har hatt ansatte som konsekvent har søkt skyhøy risiko.

REDUSERER RISIKO: Oljeprisfallet har ført til at de to Fredriksen-søstrene, Kathrine (t.v) og Cecilie har redisert risikoen i farens investeringer. Foto: Nick Harvey / REX / Shutterstock / NTB scanpix
REDUSERER RISIKO: Oljeprisfallet har ført til at de to Fredriksen-søstrene, Kathrine (t.v) og Cecilie har redisert risikoen i farens investeringer. Foto: Nick Harvey / REX / Shutterstock / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De siste årene har tvillingsøstrene Cecilie Astrup Fredriksen og Kathrine Astrup Fredriksen fått en mer fremtredende rolle i faren John Fredriksens omfattende forretningsvirksomhet.

Spesielt det siste året har vært svært utfordrende, med restruktureringer og refinansiering av selskaper.

Vil redusere risiko

De har kommet i mål med flere av forretningsimperiets selskaper. Refinansieringen er tvunget fram i kjølvannet av oljepriskollapsen. En kollaps som førte til at flere sentrale medarbeidere sluttet og tvang fram en erkjennelse hos de to forretningskvinnene, skriver Dagens Næringsliv.

- Det er ingen hemmelighet at vi har hatt ansatte som konsekvent har søkt skyhøy risiko gjennom høy belåning, garantier og krysseierskap - noe som fungerte da markedene vokste. Oljeprisfallet viste at risikoen var uholdbar. Nå har vi et dyktig, velfungerende team på plass som er mer kalkulert i investeringsbeslutningene, skriver Kathrine Fredriksen i en epost til Dagens Næringsliv.

Og for å redusere risikoen i sine investeringer har de plassert 20 milliarder kroner i ulike fond.

- Med formål om å diversifisere oss ytterligere har vi investert betydelige summer i fondsstrukturer, det være seg private equity-, hedge-, tech-, eller long-fond, skriver Cecilie Fredriksen.

- Med tiden har porteføljen blitt bredere og bredere, og variasjonen er i seg selv spennende og kompetansebringende. Når det er sagt, ønsker vi en mer konservativ tilnæring med økt fokus på eiendoms- og fondsinvesteringer, skriver Kathrine Fredriksen.

Bor i London

De to søstrene bor i London men er i Norge minst én gang i måneden.

- Vi er veldig glade i Norge. Vi har vært i Norge mesteparten av oppveksten, og her har vi mange forretningspartnere og noen av våre beste venner, sier Cecilie Fredriksen.

Men noen planer om å flytte hjem med det første, har de ikke.

- Vi har ingen planer om det. Vi trives godt i London, men er veldig glade for at vi får vært en del i Norge, skriver Kathrine Fredriksen.

De to har tidligere tatt til orde for å få flere kvinner inn i ledelsen i farens imperium. I et intervju med Dagbladet for to år siden ga de to uttrykk for at har en mer forsiktig forretningsstil enn faren, noe som kanskje kan ses i den nylige risikoreduksjonen i investeringene.

Men selv om de ikke har helt lik stil har de to søstrene stor respekt for faren, som har bygget opp Norges i særklasse største formue, anslått til over 100 milliarder kroner.

- Det er umulig å kopiere ham, sa Cecilie Fredriksen til Dagbladet.

Hele Norges coronakart